- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- نهال
- نهال غیر مثمر
- نارون
نهال نارون
نهال نارون تولید نهالستان نهال کرج
درخت نارون گیاهی است از خانواده ulmaceae که بومی جنوب اروپا میباشد و گسترش این گیاه تا آسیای صغیر و ایران نیز ادامه یافته است.این درخت به طور معمول تا ارتفاع 30 متر و گاها تا 35 متر نیز رشد میکند.قطر تنه این درخت حدود 1 متر است ودارای تاجی مخروطی و کروی میباشد.سرعت رشد این گیاه متوسط میباشد.شاخه ها کرکی وگاهی صاف میباشند.پوست تنه این درخت به رنگ قهوه ای پررنگ است.چوب این درخت بسیار مرغوب است (مانند چوب درخت راش و گردو)گلهایش دارای پایک کوتاه با 4 پرچم است.این گلها جنبه زینتی ندارند و فصل شکوفایی آنها از اوایل بهار تا انتهای بهر است.
گلها همزمان نر و ماده هستند و گرده افشانی توسط باد صورت می گیرد.برگها تخم مرغی،نا متقارن،نوک تیز وسطح زبر با دندانه های مضاعف است.میوه در ای گونه از نارون بالدار،بیضی شکل و با قاعده گوه ای است و دانه نزدیک بانتهای آن قرار گرفته است.
خاک نهال نارون:
خاک لومی، شنی، ماسه ای ،غنی،عمیق و خوب زهکشی شده مناسب است.به طور کلی این درخت در هر نوع خاکی رشد میکند.
نورنهال نارون:
آفتابی یا نیمسایه
دمای مناسب نهال نارون:
دمای بین 1 تا 9 درجه مناسب است.
آبیاری نهال نارون:
به آبیاری زیادی نیاز ندارد.
اگر آبیاری به صورت یک بار در ماه و عمیق صورت گیرد کافی میباشد.
هرس نهال نارون:
درخت نارون نباید به صورت زیاد هرس شود.اواخر تابستان و یا زمستان، برای هرس کردن این درخت مناسب است.
گونه های نارون:
دارای گونههای متعددی است که تقریبا همه آنها در نیمکره شمالی انتشار دارند. این درختان دارای پوستی بسیار ضخیم ، برگهای ساده با دندانههای تیز و پهنکی با کناره پایینی نامتقارن است. گلها در این جنس نر ماده و همان اختصاص مربوط به تیره اولماسه را دارند. تنها تیرهای است که این اختصاص را در راسته گزنه دارد. در طایفه سلتیده علاوه بر گلهای نر ماده گلهای پلی گام نیز دیده میشود.
3 گونه از نارون در ایران وجود داردو در جنگل و نواحی استپی می روید. نامهای مختلفی که در کتب قدیم فارسی و عربی به آنها داده اند عبارتند از:سایه خوش،نارون،دارون،وارون،دردار،سده،پشه دار،پشه غال،نازبن،بوقیصا و شجره البق.
نارون اوجا :Ulmus minor
اوجا درختی است نورپسند و به سایه نابردبار.ارتفاعش تا 30 متر و قطرش به یک متر می رسد.رشدش زیاد،تاجش مخروطی وتنه شیار دار است.این گونه در شمال ایران میروید.درختی است که در نقاط مختلف ایران نامهای متفاوتی دارد. برگهای این درخت تخم مرغی شکل با پهنک نامتقارن بوده و سطح آن زبر و در حاشیه دندانههای مضاعف داشته و فاقد کرک یا کمی کرکدار است. گلها دارای دم گل کوتاه و به صورت دسته جمعی هستند. این درخت در تهران ، جنگلهای شمالی ایران ، جلگلههای ساحلی دریای مازندران و گیلان و ارسباران انتشار دارد.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
ملچ :Ulmus glabra
گونهای خزانكننده وكند رشد که در استانهای گلستان، مازندران، گیلان و آذربایجان میروید.برگ های این درخت بیضی شکل و میوه آن به شکل بیضی و محتوی یک دانه در وسط آن است ارتفاع آن حدود 35 تا 40 متر و شاخه های جوان کم وبیش دارای کرک های مویی زبر می باشد چوبش برنگ قهوه ای مایل به قرمز و گاهی با رگه های سبز که در اواخر زمستان گل می دهند .درخت ملچ مقاوم به سرما بوده و در خاكهاي نيمهغني و ارتفاعات ميانبند و فوقاني جنگلهاي خزري، تالش، نور، كجور و گرگان ديده ميشود.
در ایران به خاطر موجود بودن این چوب و خوش کار بودن آن در ساخت وسایل چوبی و مبلمان استفاده می گردد. البته در سه دهه اخیر با ورود نوعی سوسک چوبخوار در جنگل های شمالی ایران و استفاده از چوب این درخت به عنوان غذا و محل زندگی خود از مقدار این چوب به شدت کاسته و قیمت ان را بسیار بالا برده و تحت تاثیر قرار داده است . چوب ملچ دارای بافت زیبا و ناهمگن و رنگی خوب می باشد که تقاضا را برای این چوب بالا می برد و در صنعت روکش سازی از آن زیاد استفاده می گردد. چسب پذیری و پرداخت خوبی دارد و با بخار به خوبی خم می گردد چوب ملچ از گونه های درخت نارون و از نوع درختان روزنه ای می باشد. در درون دارای چوب قهوه ای روشن تا قهوه ای متمایل به قرمز می باشد. چوب ملچ بدون بو و طعم است اما در بیرون گاهی اوقات دارای بویی جزئی است.از جمله چوب های زیبا، خوش نقش و دکوراتیو ایران می باشد. در درجه اول مناسب برای صنایع روکش سازی می باشد، همچنین ساخت تخته چند لایه، درهای ماسیو (چوب خالص)، ادوات ورزشی و خراطی پایه ها و نرده ها کاربرد دارد. ملچ چوبی نیمه سنگین و نیمه سخت، راست تار و خوشکار با قابلیت تورق عالی است
شماره تماس: 09126947735 لشگری
گونهای از نارون که در ایران و افغانستان جنوب اروپا، آسیای مرکزی، میروید.این درخت نسبتا بلند دارای شاخههای انبوه با تاجی کروی شکل و زیبا و برگهایی انبوه به رنگ سبز تیره و شاخههایی صاف و خاکستری رنگ است. این درخت بیشتر به عنوان سایهگستر معروف است و در اغلب شهرهای ایران کاشته میشود.
کاربرد نارون چتری:
تک درخت زینتی ، باغ ها ، بولوارها، بادشکن، بعلت مرغوب بودن چوب در مبل سازی و کشتی سازی نیز بکار میرود.
تکثیرنارون چتری:
بذر در اردیبهشت، قلمه سبز ، قلمه نیمه خشبی، پاجوش، خوابانیدن ، پیوند برروی U.Glabra
شماره تماس: 09126947735 لشگری
نارون برگریز یا نارون گلپشهای: Ulmus boissieri
گونهای از نارون که تنها در کشور ایران میروید.این گونه در استانهایکرمانشاه (قصر شیرین و بیستون) و کرمان دیده شدهاستاین گونه در سال ۱۹۷۷ بدست ایرینا گرودزینسکایا، گیاهشناس روسی، شناسایی شد و نام علمی آن به احترام پیر ادموند بویسیر (۱۸۱۰ - ۱۸۸۵)، گیاهشناس سوئیسی که در غرب آسیا گونههای زیادی را گردآوری کرد، Ulmus boissieri گذاشته شد.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
نارون سفید:Ulmus laevis
از انواع نارون های برگریز بومی اروپاست که در آمریکا بنام نارون اروپایی شناخته شده است با تنه ای سفید ،تنومند،با تاجی گسترده و استوار که در روسیه نیز از درختان تنومند نارون می باشد.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
نارون قرمز نوعی درخت است که پوستهی آن دارای رنگ قهوهای تیره مایل به قرمز است. پوستهی این درخت حاوی مادهای است که اگر با آب ترکیب شود به صورت ژل درمیآید که خواص درمانی فراوانی دارد. نارون قرمز دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی میباشد. پوستهی درونی این درخت حاوی مواد مغذی فراوانی نظیر تانن، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سلنیوم، روی، بتاکاروتن و ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و C است.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
بذر در اردیبهشت، قلمه سبز ، قلمه نیمه خشبی، پاجوش، خوابانیدن ، پیوند برروی U.Glabra
تک درخت زینتی ، باغ ها ، بولوارها، بادشکن، بعلت مرغوب بودن چوب در مبل سازی و کشتی سازی نیز بکار میرود.
درخت نارون نباید به صورت زیاد هرس شود.اواخر تابستان و یا زمستان، برای هرس کردن این درخت مناسب است.