- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- نهال
- نهال غیر مثمر
- داغداغان
داغداغان (tagouk)
داغداغان :Celtis australis
درختی است خزانداراز خانواده cannabaceae که بومی ایران و مناطق مدیترانه ای میباشد.داغداغان در آمريكای شمالی،جنوب شرقی اروپا، خاور دور، قفقاز، مناطق مديترانهای ، شمال آفريقا و جنوب غرب آسيا ديده میشود.
این درخت بین 20 تا 25 متر رشد میکند قطر تنه آن در حدود یک متر میباشد.پوست تنه این درخت مقاوم ، صاف و خاکستری میباشد.برگ درخت داغداغان زبر و خشن و كاغذی، نامتقارن با نوك كشيده و روی برگ به رنگ سبز تيره و پشت آن نقرهای يا خاكستری است و لبه ی آن دندانه دارد.طول برگها بین 5 تا 15 سانتیمتر میباشد.گل های کوچک و منفرد آن که در کناره برگ ها ظاهر می شوند، به رنگ سفید مایل به سبز و دارای دم گلی نسبتاً دراز هستند این گل ها که همزمان با برگ به روی شاخه ها ظاهر می گردند، پس از آمیزش به میوه ای بیضوی مدور تبدیل می شوند.گل ها همزمان هم نر هستند هم ماده و در فصل بهار شکوفا میشوند و جنبه زینتی ندارند.دانه ها در ماه مهر رسیده میشوند.میوه این درخت کوچک ، تیره و بنفش رنگ و توت مانند میباشد یک سانتیمتر عرض دارد خوردنی است و دارای مزه شیرینی میباشد.این میوه ها برای پرندگان جذاب میباشند.رویشگاه این درخت مناطق سنگلاخی و باغچهها و ایوانهای طبیعی است و در جنگل های شمال ایران تقریباً دور از ساحل انتشار دارد و از ارسباران و طوالش تا گلی داغ پراکنده و مخلوط با درخت های بلوط دیده می شود و تا قسمتی از ارتفاعات میان بند داخل می شود.این درخت درختی مقدس است و در اطراف امامزاده ها به فور دیده میشود.اين درخت توانايی رويش در ارتفاعات بالا و شرايط سخت را داراست و ريشه های قوی آن ، در شكاف صخرهها نفوذ می كند باعث متلاش شدن آن ها شده و به همین خاطر، به درخت صخرهشكن نیز مشهور می باشد.
شماره تماس:09126947735لشگری
داغداغان مناسب آب و هوای مدیترانه ای میباشد و در آن نواحی رشد بهتری دارد. بهتر است در آفتاب کامل قرار داشته باشد. این درخت نمیتواند در سایه رشد کند.خاک شنی ، لومی خوب زهکشی شده ، خاک مناسب میباشد .در اکثر خاکها میتواند رشد کند حتی اگر زیاد غنی نباشد.دمای مناسب دمای بین 16 تا 21 درجه است.این درخت طاقت خشکسالی را دارد و نیاز به آبیاری زیادی ندارد.
این درخت در فرهنگ مردم خراسان جنوبی ، ایلام و ترکمن ها ، مقدس و محترم است. ترکمنها چوب آن را به شکل خاص تراشیده و به گردن کودک میآویزند تا چشم نخورد. در خراسان بویژه در زیبد چوب تراشیده آن بصورت + را بر بازوی کودکان می بستند تا از چشم بد و بیماری در امان باشند. نقش داغداغان هم برای جلوگیری از "نظر خوردن" در فرش ترکمنی بافته میشود.
کاربرد درخت داغداغان:
درخت داغداغان در آبخیزداری و ایجاد پوشش در نقاط سنگلاخی کاربرد دارد. کشت داغداغان موجب ایجاد امنیت در برابر خطرات سیل، فرسایش خاک و ریزش کوه و غیره میشود.داغداغان بیشتر به عنوان یک گیاه زینتی کاشت میشود زیرا در برابر آلودگی هوا مقاوم است و طول عمر زیادی دارد.
تکثیر درخت داغداغان:
وقتی دانه ها رسیده شدند در ماه بهمن و یا اسفند آن ها را در گلخانه و در یک شاسی سرد بکارید تا جوانه زنی بهتر صورت می گیرد.ممکن است 12 ماه طول بکشد تا جوانه زنی صورت بگیرد ، وقتی جوانه ها به اندازه کافی بزرگ شدند آنها را به گلدانهای مجزا منتقل کنید و در بهار و یا تابستان آنها را به بیرون از گلخانه انتقال دهید.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
وقتی دانه ها رسیده شدند در ماه بهمن و یا اسفند آن ها را در گلخانه و در یک شاسی سرد بکارید تا جوانه زنی بهتر صورت می گیرد.ممکن است 12 ماه طول بکشد تا جوانه زنی صورت بگیرد ، وقتی جوانه ها به اندازه کافی بزرگ شدند آنها را به گلدانهای مجزا منتقل کنید و در بهار و یا تابستان آنها را به بیرون از گلخانه انتقال دهید.
در آبخیزداری و ایجاد پوشش در نقاط سنگلاخی، در برابر خطرات سیل، فرسایش خاک و ریزش کوه و به عنوان یک گیاه زینتی کاشت میشود.