- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- گل و گیاهان زینتی
- گلهای فصلی
- گل ناز آفتابی
گل نازآفتابی:portulaca grandoflora
گل ناز آفتابی، گیاهی یکساله بومی کشور برزیل با حداکثر ارتفاع ۱۵ سانتیمتر می باشد و هر بوته آن ۴۰-۳۰ سانتیمتر روی زمین گسترش می یابد. در انواع رنگهای صورتی، سفید، قرمز، نارنجی و زرد دیده می شودودارای ارقام کم پر و پرپر نیز می باشد .گلها هنگام عصر بسته می شوند و روزها با آفتاب کامل باز می شوند از این رو به آن ناز آفتابی می گویند.
برگ های آن ضخیم و گوشتی ، تا 2.5 سانتی متر ، مرتب و متناوب در خوشه های کوچک است.
گل ها ی ناز آفتابی با قطر 2.5 تا 3 سانتی متر با پنج گلبرگ به رنگهای متغیر قرمز ، نارنجی ، صورتی ، سفید و زرد است.
گل ناز آفتابی به کم آبی و خشکی بسیار مقاوم است و حرارت بالا را به خوبی تحمل می کند. دوره گلدهی ناز از اواخر بهار تا اواسط پاییز می باشد.نیازآبی گل ناز پایین بوده، در حالت معمولی به میزان کمی آب نیاز دارد و در صورت گرم شدن بیش از حد هوا به دورههای منظم آبیاری نیازمند میباشد. در آپارتمان زمان آبیاری بین ۵ تا ۷ روز مناسب است، به طوریکه سطح خاک گلدان باید خشک شده باشد و رطوبت زیادی نداشته باشد چرا که آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه گیاه و از بین رفتن آن میشود.به آفتاب کامل و سایه کم نیازمند است. در صورتی که گیاه را در سایه قرار دهید میزان گلدهی آن کاهش می یابد. همچنین نورخیلی کم، منجر به عدم شکوفایی کامل غنچه های گل میشود. لیکن در روزهای گرم تابستان، اگر مکان آن در طی بعد از ظهر از سایه برخوردار باشد، زمینه بهتری برای رشد گیاه فراهم می شود.اگر این گیاه نور کافی دریافت نکند برگ های گوشتی آن بسیار نازک شده ولی به رشدش ادامه داده ولی دیگر گل نمیدهد و به صورت یک گیاه سبز میماند.خاکی با زهکشی مناسب و ترکیبی از خاک برگ، ماسه و کود آلی یا خاک مرغوب باغچه با مقداري خاک برگ برای گل ناز مناسب می باشد.کودهای محلول هر سه هفته یکبار برای رشد گل ناز توصیه می شود.این گل جزو گل های رونده است و اگر شرایط رشدش رو فراهم باشد میتواند در یک سال تا 30 سانتی متر رشد کند.گل ناز ینا بر طبیعتش سرما دوست نبوده و در هوای سرد برگ هایش نرمشده و ریشه آن از بین میرود پس اگر این گل رو در حیاط یا تراس نگهداری می کنید با شروع سرما آن را باید به داخل خانه آورد و در پر نور ترین قسمت منزل نگهداری کنید.
آفات و بیماری ها گل ناز آفتابی:
از آفات و بيماريها رایج گل ناز شته می باشد که به گياه جوان خسارت وارد مي نمايد و نیز گونه ای از قارچ که به شکل تارهای سفید روی ساقه گیاه ایجاد شده و با سم مالاتیون یا دیازینون به مقدار یک قاشق چای خوری در یک لیتر آب حل کرده و روی قسمت های آلوده اسپری کنید. این کار رو یک هفته یک بار ادامه بدین تا آفت گیاه از بین برود.
کاربرد گل ناز آفتابی:
کاربرد این گیاه را در پارکها، باغهای صخره ای، چمن کاريها، ميادين و بولوارها برای تزیین، رایج است.
تکثیر گل ناز آفتابی:
گل ناز از طریق کاشت بذر و قلمه قابل تکثیر است که ساده ترین روش ازدیاد و تکثیر این گیاه از طریق بذر می باشدکه بذر آن در فصل پاییز در کپسولهای کوچکی تشکیل میشود و کاشت بذر از ماه فروردین تا خرداد در خاک سبک صورت میگیرد.بذرهای گیاه بسیار ریز بوده، در فصل پاییز در کپسولهای کوچکی تشکیل میشوند و کاشت بذر از ماه فروردین تا خرداد در خاک سبک صورت میگیرد.
روش دیگر ازدیاد گل ناز تهیه قلمه از ساقه های گوشتی و کاشت آن در خاکهای نرم و سبک است که بعد از چند روز قلمه های ریشه دار شده در محل اصلی کاشته میشوند و در مدت کوتاهی شروع به گلدهی خواهند کردتکثیر از طریق قلمه، ابتدا ساقهای از گیاه به طول 6 تا 7 سانتی متر که دارای 2 تا 3 برگ انتهایی می باشد را انتخاب کنید. بهتر است قلمه مورد نظر دارای 4 تا 5 بند باشد.ساقه را از محل مورد نظر به صورت اریب بریده و در مخلوطی از ماسه بادی رودخانهای یا پرلیت با خاکبرگ و یا خاک کمپوست قلمه به عنوان بستر کاشت بکارید. توجه داشته باشید، حداقل یک سوم قلمه در بستر فرو رود.در صورت برگدار بودن، برگهای پایینی گل را حذف و فقط 2 تا 3 برگ باقی بگذارید.اجازه بدهید تا ریشهدهی کامل شود (حداقل 4-5 سانتیمتر) و سپس آنرا با دقت و بدون جدا شدن خاک اطراف ریشه در خاک مناسب بکاریدهمیشه بستر قلمه ها مرطوب باشد و زهکش مناسب برای خروج آب اضافی داشته باشد.بهتر است قلمه زنی در فصل مناسب انجام شود و قلمهها را در محیطی با دما و رطوبت مناسب و نور غیر مستقیم نگه داری کنید.به منظور رشد سریعتر قلمهها میتوانید از هورمون ریشهزایی استفاده کند.لازم است، تا زمان ریشه دار شدن، بستر قلمهها همیشه مرطوب باشد، به این منظور میتوانید با کشیدن یک پلاستیک شفاف روی گلدان یا بستر قلمه شرایط گلخانهای ایجاد نمائید.دقت کنید هرچند وقت یکبار برای تبادل هوا پلاستیک را بردارید و یا اینکه چند سوراخ در پلاستیک ایجاد نماید.پس از ریشهدار شدن قلمهها، باید از دفعات آبیاری گیاه بتدریج کاسته شود.لازم به ذکر است، در مورد نحوه قلمه زدن گل ناز و سایر گیاهان، مهمترین چیز ریشهزایی گیاه است، لذا بایستی با قطع گل و جوانههای اضافی و... سعی شود انرژی گیاه صرف ریشهزایی گردد.این گیاه به راحتی با کاشت بذر تکثیر می شود،
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
از آفات و بيماريها رایج گل ناز شته می باشد که به گياه جوان خسارت وارد مي نمايد و نیز گونه ای از قارچ که به شکل تارهای سفید روی ساقه گیاه ایجاد شده و با سم مالاتیون یا دیازینون قابل درمان است.
گل ناز از طریق کاشت بذر و قلمه قابل تکثیر است که ساده ترین روش ازدیاد و تکثیر این گیاه از طریق بذر می باشد
کاربرد این گیاه را در پارکها، باغهای صخره ای، چمن کاريها، ميادين و بولوارها برای تزیین، رایج است.