- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- نهال
- نهال مثمر
- میوه کیوی
میوه کیوی:kiwi fruit

منشاء و خصوصیات میوه کیوی:
از نظر گیاه شناسی، کیوی متعلق به تیره Actinidia است که از خانواده گیاهان Actinidiaceae است. کیوی که با نام میوه کیوی یا انگور فرنگی چینی نیز شناخته می شود، گیاهانی چند ساله، چوبی و بالارونده هستند. آنها مانند بوته انگور بارده برگریز هستند که دارای شاخ و برگهای بیضوی، متناوب و گلهای زرد کم رنگ هستند که در ماه خرداد ظاهر می شوند. گل های کیوی هرمافرودیت یا تک جنسیتی هستند و بعداً میوه معروف و خوش طعم کیوی را تشکیل دهند. در اصل، گیاهان از شرق و جنوب شرق آسیا می آیند، اما اکنون در سراسر جهان یافت می شوند.
آیا گیاهان کیوی نسبت به سرما مقاوم هستند؟
مقاومت گیاه کیوی به گونه آن بستگی دارد. رایج ترین گونه موجود Actinidia deliciosa یا همان کیوی سبز است. بسته به نوع آن می تواند تا حدود -15 درجه سانتیگراد را تحمل کند. ما پیشنهاد میکنیم فقط در مناطق معتدل کیویهایی از این قبیل را بکارید یا حداقل اطمینان حاصل کنید که در یک مکان سرپناه قرار دارند. برای مناطق سردتر، بهتر است میوه کیوی طلایی (Actinidia chinensis) کاشته شود. این گونه تا حدود 20- درجه سانتیگراد مقاوم است. برای گونهای که مخصوصاً در برابر سرما مقاوم هستند، به کیوی مقاوم (Actinidia arguta) یا کیوی بری که میتواند دمای تا 26- درجه سانتیگراد را تحمل کند، بکارید.
خاک کیوی:
کیوی ها خاک های کمی اسیدی را ترجیح می دهند، بنابراین یک کود اسیدی، برای اکثر انواع کیوی بهترین است.
تکثیر کیوی:
چند راه تکثیر گیاه کیوی وجود دارد.
تکثیر از طریق کاشت بذر| قلمه | خوابانیدن هوایی و زمینی
تکثیر کیوی با بذر:
اگر تصمیم به تکثیر با بذر دارید، تمام سعی خود را بکنید تا تمام گوشت میوه را از دانه ها جدا کرده و سپس خشک کنید. در بهار، بذر کیوی را در گلدان با کمپوست مناسب بکارید و روی طاقچه گرم و آفتابی قرار دهید.
دانه های کیوی برای جوانه زدن به نور نیاز دارند. به سادگی دانه ها را روی خاک قرار دهید و آنها را خوب آبیاری کنید. مرطوب نگه داشتن خاک تا زمان جوانه زنی بسیار مهم است. سعی کنید روی گلدان را با مقداری پوشال نازک بپوشانید تا محیط اطراف دانه ها مرطوب بماند. با دمای ثابت بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد روی طاقچه، بذرهای کیوی در عرض 1 تا 3 هفته جوانه می زنند. هنگامی که اولین شاخه ها از خاک بیرون آمدند، پوشش را بردارید. پس از آن زمان زیادی میبرد که گیاهان به اندازه کافی بزرگ شوند تا در فضای باز کاشته شوند.
تکثیر کیوی از طریق قلمه:
هنگامی که زمان هرس گیاه کیوی در اوایل تابستان است، یک شاخه جوان سالم را پیدا کنید که حدود 15 سانتی متر طول دارد و هنوز چوبی نشده است. پایین ترین برگ ها را بردارید تا تنها یک یا دو برگ باقی بماند. این مرحله با جلوگیری از تبخیر بیش از حد آب از برگ های اضافی به قلمه کمک می کند تا رطوبت را حفظ کند. انتهای پایین شاخه را با زاویه برش دهید و شاخه را حدود دو سوم در عمق یک کمپوست مناسب قرار دهید. همانند کاشت، خاک باید دائماً مرطوب نگه داشته شود تا زمانی که قلمه ها ریشه می گیرند. قلمه گلدانی را در مکانی با دمای حدود 20 درجه سانتیگراد و زیر نور غیر مستقیم خورشید نگهداری کنید. سعی کنید قلمه را در هورمون ریشه زایی فرو کنید تا به رشد ریشه کمک کنید.
تکثیر کیوی از طریق خوابانیدن زمینی:
یکی دیگر از روش های آزمایش شده و واقعی تکثیر کیوی خوابانیدن زمینی است. برخلاف قلمه ها، این شامل ریشه زدن شاخه ای است که هنوز به گیاه مادر متصل است. شاخه بلندی را که از قبل نزدیک زمین رشد کرده است پیدا کنید و ببینید وسط شاخه با خاک تماس داشته باشد. از یک آویز سیمی یا چند سنگ برای چسباندن ساقه به خاک استفاده کنید و نوک شاخه را آزاد نگه دارید. مقداری خاک تازه را روی قسمتی که سنجاق شده است بمالید و آن را دائماً مرطوب نگه دارید.
تکثیر کیوی از طریق خوابانیدن هوایی:
روش مشابه لایه بندی هوا است که می توان از آن برای ریشه زنی شاخه هایی که نمی توانند به زمین برسند استفاده کرد. برای انجام این کار، یک کیسه پلاستیکی کوچک را با کمپوست پر کنید و آن را دور شاخه ای که می خواهید ریشه دار کنید بپیچید. در اینجا نیز مهم است که خاک کیسه همیشه مرطوب باشد. تماس دائمی با خاک مرطوب ساقه را تحریک می کند تا ریشه های جدید در محل تماس ایجاد شود. پس از اینکه ساقه چند ریشه رشد کرد، آن را از گیاه مادری جدا کرده و در گلدان خود قرار دهید تا بتواند رشد بیشتری پیدا کند.
برداشت میوه کیوی:
با مراقبت صحیح، گیاهان کیوی میوه فراوان می دهند. زمان برداشت بین گونه های کیوی متفاوت است. گونه هایی با میوه های کوچک، مانند Actinidia arguta، در حدود آبان ماه رسیده و آماده برداشت هستند. به سادگی با آزمایش سفتی میوه بررسی کنید که آیا میوه رسیده است یا خیر. اگر با فشار کم پوست آ ن فرو رفت، میوه کیوی رسیده است. برای واریته های بزرگتر، برداشت معمولاً از اواخر ابان ماه تا آذر ماه است. برداشت پس از اولین یخبندان در پاییز غیر معمول نیست، اگرچه ممکن است میوه ها در این زمان رسیده نباشند. مانند انواع کوچک، می توانید با آزمایش سفتی میوه ها، رسیده بودن میوه ها را بررسی کنید. میوه های سفت کیوی حاوی مقدار زیادی اسید و قند کمی هستند که خوردن کیوی نارس را ناخوشایند می کند.
با این حال، با نگهداری مناسب، یک کیوی نه چندان رسیده می تواند رسیده شود. کیوی میوههای فرازگرا هستند، به این معنی که پس از برداشت به می توانند بطور کامل برسند.
ماندگاری میوه کیوی:
کیوی میوههای فرازگرا هستند، به این معنی که پس از برداشت به رسیدن آنها ادامه میدهند. بنابراین، بهتر است کیوی خود را در انباری خنک و تاریک یا در یخچال نگهداری کنید. کیوی هایی را که می خواهید به زودی بخورید در دمای اتاق نگهداری کنید تا زودتر رسیده شوند. ماندگاری میوه تازه کیوی تنها یک یا دو هفته است، بنابراین در صورت فراوان بودن برداشت. یک راه خوب برای نگهداری آنها این است که میوه را به صورت نازک برش داده و خشک کنید یا آن را به صورت پوره یا مربا بجوشانید. نگهداری یا خشک کردن میوه کیوی آن را برای چندین ماه خوب نگه می دارد.
خواص میوه کیوی:
کیوی ها به خاطر ترکیباتشان بسیار سالم هستند. آنها حاوی ویتامین های متعددی مانند ویتامین C و مقدار زیادی فیبر غذایی هستند. برای بهرهمندی بیشتر از فواید سلامت کیوی، میوهها را تا حد امکان تازه مصرف کنید، زیرا هر چه مدت طولانیتر در انبار نگهداری شود، مواد مهم آن تخریب میشوند. متأسفانه، بسیاری از اجزای سالم نیز در طول نگهداری از بین می روند، اما ارزش آن را دارد که از فاسد شدن کامل میوه جلوگیری شود.
منبع:
https://plantura.garden/uk/fruits/kiwi/kiwi-overview
برای تهیه بهترین و سالمترین نهال های ارقام مختلف درخت میوه ،درختان غیر مثمر ، درختچه ،گل وگیاه زینتی، مشاوره برای احداث باغ و هرس نهال و مشاوره برای مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری ها لطفا با نهالستان نهال کرج با شمار ه های زیر تماس بگیرید.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری: 09304266103
فاتح :09122275234
زمان هرس گیاه کیوی در اوایل تابستان است،
تکثیر از طریق کاشت بذر| قلمه | خوابانیدن هوایی و زمینی انجام می شود.