- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- نهال
- نهال غیر مثمر
- نهال سرو
نهال سرو
درخت سرو همیشه سبز و نماد استقامت و صبراست و ازخانواده Cuprecaceae یا سروها بوده وبومی منطق مدیترانه ای مثل جنوب اروپا و غرب آسیا است دارای برگهای فلس مانندو بسیار پرتراکم و رنگی سبز تیره هستند و ازتفاوت های آن با درخت کاج که سوزنی برگ هستند می باشداین درختان عادت رشد ستونی مانند داردو ارتفاع آنها تا ۳۰وقطرش از۱ متر تجاوز میکند.این گیاه به آفتاب کامل نیازدارد و سایه را تحمل نمیکندولی در صورت کاشت در گلدان باید در سایه آفتاب قرار گیرد بخاطر ساختارفلس مانند برگها و ریشه های عمیق آن به خشکی مقاوم میباشدو در صورتی که باران خاک را به خوبی خیس نکرده باشد باید آبیاری شود البته نه زیاد چون باعث پوسیدگی ریشه میشود.یکی دوسال اول کاشت نهال آبیاری منظم برای استقرار بهترگیاه توصیه میشودرطوبت محیط برای ان کافی استدر هر نوع خاکی با واکنش اسیدی یا قلیایی به شرط زهکشی خوب رشد میکنداین گیاه یکپایه میباشد یعنی گلهای نروماده جدا از هم ولی روی همان گیاه میباشندو گلدهی در ماهای دی ماه تا بهمن ماه میباشد.این گیاه به کنه بسیار حساس است و در خاک های با زهکشی ضعیف دچار پوسیدگی ریشه میشود همچنین بیماری شانکر از بیماریهای خطرناک این درخت است.
گونه های سرو:
سرو ناز (سرو معمولی): C. sempervirens var: Ccereiformis
مشخصه ی اصلی آن شاخه ها با زاویه ۸۰ الی ۱۰۰ درجه از تنه اصلی قرار میگیرند و تاج به شکل مخروط قرار میگیرد و سر آن روبه بالاست.چوب خیلی باکیفیتی دارد و از ان در نجاری،ساختمان سازی،سقف کوبی،قفسه های چوبی استفاده میشود و معولا در شمال ایران بیشتر کشت و کار میشود.تاج سروناز از سرو زربین و از سروشیراز باریک تر است
شماره تماس: 09126947735 لشگری
سرو شیراز: C.sempervierens var:Fastigita
نام انگلیسی :
Mediterranean Cypress
سرو شیراز از تولیدات نهالستان سامیان پردیس سبز
درختی است مخروطی شکل و نوک تیز، بلند و باریک، که تا سطح زمین پوشیده از برگهای متراکم به رنگ سبز تیره است.دارای تنه باریک به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری است . حالت رشد و شاخه های بسیار متراکم دارد .
در طراحی فضای سبز برای ایجاد مناظر منظم و تقویت خطوط عمودی به کار می رود. در زمین های بزرگ می توان آن را به عنوان مرز پیاده روهای عریض که به ساختمان منتهی می شوند بکاربرد. این درخت نباید درمعرض رطوبت زیاد یا خاک بسیار غنی قرار بگیرد، زیرا در این صورت رشد برگ ها تحریک شده موجب خم شدن شاخه ها به سمت خارج و آویخته می شود و به این ترتیب شکل متراکم و افراشته زیبای درخت از بین خواهد رفت. این درخت سرمای شدید را تحمل می کند و در نواحی خشک تر ساحلی بسیار بیشتر عمر می کند. گرما را تحمل می کند. یخبندان سبک را تحمل می کند. ولی به سرمای مفرط یا انجماد طولانی مدت حساس است.خاک عمیق و نه چندان غنی با زهکش خوب را ترجیح می دهد.به غیر از هرس خشکه برداری، نیازی به هرس ندارد و گلدهی سروناز در ماههای دی و بهمن اتفاق میافتد. میوه بذر این درخت همیشه سبز، در تیر ماه و آْذر ماه دوره رشد را پشت سر گذاشته است و البته بسیار پربار است. سرو ناز با دو روش گلدانی و زمینی تولید میشود. در شیوه گلدانی کشت مستقیم انجام میشود و در روش زمینی از بازکاشت استفاده میشود. این درخت را در دو سالگی از نهالستان به باغ انتقال میدهند.
آفات سرو ناز شیراز:
پوره شپشک-کنه تارعنکبوتی ...که با سموم کنفیدور+روغن ولک در زمستان ویا دورسبان با صابون حشره کش در تابستان وبرای افت کنه سمپاشی با سم نئورون 1درهزار میتوان استفاده کرد که قابل ذکر است تمامی موارد سمپاشی قابل جایگزین در موارد خانگی میباشد به طور مثال میتوان از محلول ریکا 2 درهزار با اب برای از بین بردن افت کنه وکنترل شپشک تا حد زیادی استفاده کرد که اثر زیست محیطی مضرری در خانه هم به جا نمی گذارد.
تکثیر سرو ناز شیراز:
تکثیر سرو ناز با دانه، در اسفند ماه و یا قلمه در خاک شنی، در شهریور ماه و در گلخانه صورت میگیرد.سرو ناز در سن ۱۰سالگی شروع به تولید مخروط و تخم میکند و دوره تخمبندی آن تقریبا همه سالهاست. قوه نامیه تخمها ضعیف بوده ولی دوام حیاتی آنها بین ۴-۱ سال است. از آنجاییکه تقریباً تخمها فاقد قوه نامیه هستند این مسئله باید در میزان تخم مصرفی درواحد سطح در هنگام کاشت مورد توجه قرار گیرد. میوهها را از قسمت خارجی تاج جمع آوری میکنند. بهتر است که میوهها را پس از چیدن برای حدود ۲ ماه در محیطی با دمای معتدل نگهدای نمود.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
سرو زربین، (Cupressus horizentalis)
زربین درختی است بومی مناطق شرقی دریای مدیترانه ، کند رشد و سوزنی برگ به ارتفاع ۳۰-۲۰ متر، مخروطیشکل، دارای گلهای مخروطی لیمویی رنگ که در اواسط بهار شکوفا میشوند.که 14درجه سانتیگراد ایده آل است. زربین از قسمتهای برگ جوانه و گل آذین، پوست ومیوه که از فندق درشتتر است، تشکیل شدهاست. پوست شاخههای جوان این درخت سبز تیره تا روشن ودر یک سالهها قهوهای روشن تا قرمز است، اما در چند سالهها به رنگ قهوهای تیره، صاف و یاپولک دار میباشد. شروع شاخه ها نزدیک به طوقه تنه درخت استو شاخه های ان هم معمولا کوتاه است وشاخه های اصلی آن هم از پایین طوقه تا بالا همه به موازات تنه اصلی میباشدهمچنین پوست تنه درخت الیافدار وشیارهای آن به صورت شبکهای درهم رفته، چروکیده و عمیق است. «سرو زربین» درخاک عمیق باغچه – آهکی و در آب وهوای معتدل مدیترانهای رشد میکند. نیاز آبی کم تا متوسط دارد یعنی مقاوم به خشکی است. این درختان نسبت به هرس و قطع شاخههای جوان وانتهایی حساسند.
کوتاه سخن، زربین درختی بردبار، کم نیاز، کاملاً روشنایی پسند و آهک دوست است.
کاربرد: تک درخت، حصار بلند، پوشش دیوار
تکثیر سرو زربین :
با بذر، در اسفند ماه و یا قلمه در خاک شنی، در شهریور ماه و در گلخانه صورت میگیرد. سرو زربین در سن ۱۰سالگی شروع به تولید مخروط و تخم میکند و دوره تخمبندی آن تقریباً همه سالهاست.
سرو نقره ای تولید نهالستان نهال کرج
سرو نقره ای(سرو سیمین)Cupresus arizonica
سرو سیمین یا نقره ای از مقاومترین گونه های سوزنی برگ جهان است که رنگ برگ های آن سبز_آبی و یا خاکستری می باشد که دامنه وسیعی از شرایط اکولوژیکی رویشگاهها را تحمل می کند . زیستگاههای طبیعی آن کوههای خشک وصخره ای جنوب غربی آمریکای شمالی ایالت آریزونا است .دمای ایده آل آن 23 درجه سانتیگراد می باشد که از مقاومترین گونه های سوزنی برگان سریع الرشد و همیشه سبز مقاوم به کم آبی و گرما می باشد و کاربرد آن در فضای سبز، پارک ها ،جنگلکاری ها،حاشیه بزرگراهها،خیابان ها و چمن کاری ها می باشد.
تکثیر سرو نقره ای :
قلمه زدن ساقه سخت گیاه و کاشت بذر
شماره تماس: 09126947735 لشگری
سرو کوهی(Juniperus polycarpus): جونی پروس
ارس Juniperus polycarpos = Juniperus excelsa
سرو کوهی ،درختی همیشه سبز از خانواده cupressaceae میباشد که بومی شمال شرقی آمریکا ( از کانادا تا خلیج مکزیک) میباشد .گونهای سرو بسیار با ارزش و دیرزیست که در مناطق کوهستانی و بیشتر در ارتفاعات بیش از 2500 متر میروید.این گونه که بومی ایران نیز هست در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز، از آذربایجان تا خراسان و به ویژه در شرق کشور و در ارتفاعات به صورت گسترده یافت میشود. اُرس بسيار پایدار و سازگار با هر نوع آب و هوا است و برگ هايش مانند دیگر گونه های سرو به شکل سوزنی می باشد. این درخت دارای عمر طولانی بیش از دو هزار سال است و در برابر بیماری ها و انگل های طبیعی بسیار مقاوم است، چنانکه آسیب انگلها تنها موجب دیسه مندی این گیاه و تنوع رخ و ریخت تنه و شاخه های آن شده اند که این خود به زیبایی و جوراجوری اشکال اُرس در گذر میلیون ها سال فرگشت انجامیده است. پراکندگی این گیاه در سطح کشور ایران دو میلیون هکتار است که بیشتر در البرز تمرکز دارد. اُرس در ایران از جمله درختان حفاظت شده به شمار میآید که قطع آن ممنوع است. از دیرباز در فرهنگ ایران اُرس و سرو نماد جاودانگی و نامیرایی بوده است. اُرس در سه گونه درختی، درختچه ای، و خزنده یافت میشود که گونه اخیر آن را میتوان در دامنه های شمالی البرز که میزان بارندگی بیشتری دارد همچون ارتفاعات سماموس و ارفه کوه یافت. منطقه شهرستانک یکی از زیستبوم های گونه درختی اُرس است که شمار فراوانی از آن را اگرچه تُنُک در خود جای داده است که از آن میان برخی بسیار کهنسال اند. گمان میرود در روزگاری نه چندان دور سرتاسر البرز پوشیده از گونه های جوراجور اُرس بویژه گونه درختی بوده است که در گذر زمان به خاطر بیش بهره برداری از انبوهی آن کاسته شده چنانکه اکنون تنها نشانه هایی از آن پوشش گسترده یافت میشود که در برخی نقاط مانند هزارمسجد یاشهرستانک و منطقه ماز -دلیچایی میتوان بازمانده هایی از آن انبوهی گذشته را جُست. در فراسوی البرز در ارتفاعات جیرفت کرمان منطقه سربیژن نیز این گیاه به صورت انبوه یافت میشود. بهره برداری از این گیاه در گذشته و اکنون رواج داشته و دارد و موارد بهره برداری شامل: به کار بردن چوب بسیار سخت و استوار و مقاوم در برابر موریانه در خانه سازی؛ بهره بردن در مصارف عطرسازی و همچنین عطاری بوده است که مورد اخیر هنوز ادامه دارد. گفتنی ست در گذشته از شاخه اُرس در لابلای پارچه های پشمی برای گریزاندن حشرات موذی چون بیداستفاده میشده است. درخت اُرس به خاطر رشد اندکی که دارد-کمتر از یک میلیمتر در سال- میتواند اگرچه با قطری به ظاهر کم عمری دراز داشته باشد ازینرو در گستره البرز و دیگر نقاط ایران وجود اُرس هایی کهنسال تا دست کم 1000 سال معمول است هرچند برخی از این درختان اُرس، مانند درخت اُرس روستای ابرسیج و اُرس شهر دیباجقدمتی چند هزار ساله پیدا کرده و به واسطه در معرض دید بودن شناس میشوند.اُرس در رشته کوه زاگرس و رشته کوه های مرکزی ایران نیز یافت میشود. این درخت در ترکی آردئچ، آتوش و آردئش و درکردی (کرمانجی) مَرخ خوانده میشود و اعراب میوه آنرا ابهل نامند.
کاربرد سرو کوهی یا ارس:
فضای سبز، پارک ها ، میادین، بولوارها، جلوگیری از فرسایش
تکثیر سرو کوهی :
ازدیاد به وسیله کاشت بذر و قلمه ساقه زیاد می شود. از آنجایی که قلمه هایش دیر ریشه دار می شوند، بهتر است نهال آماده آن را تهیه و به باغچه منتقل کنید.زمان انتقال نهال طول فصل پاییز و یا اواخر زمستان، زمان مناسبی برای انتقال درختان و درختچه های زینتی است. روزهای آفتابی را انتخاب کنید. بهتر است در روزهای سرد و برفی عملیات کاشت و انتقال نهال انجام نشود.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
درختی است از خانواده سروها، که این خانواده شامل ۵ گونه متفاوت است که ۲ گونه از آن بومی آمریکا و ۳ گونه از آن بومی شرق آسیا هستند.این درخت در مناطق معتدل آسیا و به ویژه در شیب دامنههای خشک کوه به وفور یافت میشود. این درخت در ایران نیز بسیار دیده میشود.
این گیاه به فارسی سرو تبری و نوع کوتاه آن سرو خمرهای نام دارد. نامهای محلی آن در خوزستان و فارس واصفهان وشهرهای مرکزی «نوش»و در علیآباد کتول«سر»میباشد.
دانهها بین شهریور تا مهر رسیده میشوند. گلها هم میتوانند فقط نر باشند هم ماده و یا هر ۲ نوع به صورت همزمان. گرده افشانی توسط باد انجام میشود. . میوهٔ آن گرد یا تخممرغی شکل و کبود رنگاست و وقتی رسیده شوند به رنگ قهوهای در میآیند. و ترشحات کبود یا نقرهای سطح میوه را فرا گرفته است. میوهٔ آن از ۱۰ - ۸ فلس تشکیل میشود. چوب سرو، سبک و نرم و معطر است و به راحتی تقسیم میشود و در برابر پوسیدگی مقاوم است.
نگهداری این درخت بسیار ساده بوده چون درختی بسیار مقاوم است تا دمای -۸ درجه را به راحتی تحمل میکند بهتر است در آفتاب باشد ولی در سایه نیز رشد میکند
تویا شرقی، تویا چینی (Thuja Orientalis)
از انواع سرو های بادبزنی یا تویا می باشد که بومی چین، کره، ژاپن، روسیه ، هند، ایران می باشد و هوای مناسب آن سردو مرطوب است
کاربرد تویا شرقی:
تک درخت زینتی در پارک ها،فضای سبز، کاشت توده ای، باغ صخره ای، پرچین
تکثیر تویا شرقی:
بذر و قلمه
شماره تماس: 09126947735 لشگری
تویا دارویی، تویا آمریکایی،درخت حیات بخش (Thuja Occidentalis)
تویا آمریکایی Thuja Occidentalis گیاهی است از خانواده Cupresaceae از انواع سرو بادبزنی یا تویا که بومی شرق کانادا،شمال آمریکا، نیمکره شمالیکه در جوانی دارای تاج های مخروطی و باریک بوده بعدها به شکل پهن و تا حدودی تخم مرغی تغییر شکل می دهد . شاخه های کوتاه پر انشعاب با آرایش متناوب به صورت افقی و در یک سطح گسترده شده اند این گیاه معطر، فلسی و به شکل تخم مرغی نوک تیز است . سطح رویی به رنگ سبز روشن و قسمت شکمی آن از نوار استوماتی پهن و نقره ای رنگ پوشیده شده است.این گیاه در آفتاب و سایه رشد می کند. به نام های ( درخت حیات بخش – نوش سفید آمریکا ) معروف است و بیشتر در ایالات متحده آمریکا دیده می شود. این گیاه به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود.شیره ، پوست و شاخه این درخت خواص دارویی دارد. این درخت به طور طبیعی در جنگل های مرطوب رشد می کند.عمر قدیمی ترین نمونه این درخت بیش از 1100 سال است. با وجود عمر زیاد این درخت ها ، ظاهر چندان بزرگی ندارند.دمای مناسب آن سرد و مرطوب می باشد
کاربرد تویا آمریکایی:
به علت ویتامین ث دانه های آن داروییست ،ولی بعنوان تک درخت زینتی در پارک ها،فضای سبز، کاشت توده ای، باغ صخره ای، پرچین نیز کاربرد دارد.
تکثیر تویا آمریکایی :
بذر و قلمه
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
قلمه زدن ساقه سخت گیاه و کاشت بذر
تکثیر سرو ناز با دانه، در اسفند ماه و یا قلمه در خاک شنی، در شهریور ماه و در گلخانه صورت میگیرد.
سرو سیمین یا نقره ای از مقاومترین گونه های سوزنی برگ جهان است که رنگ برگ های آن سبز_آبی و یا خاکستری می باشد
تاج سروناز از سرو زربین و از سروشیراز باریک تر است
تک درخت، حصار بلند، پوشش دیوار
فضای سبز، پارک ها ، میادین، بولوارها، جلوگیری از فرسایش