نهال آلبالو:sourcherry

    آلبالو با نام علمى Prunus cerasusاز خانواده Rosacea می باشد.

   درخت آلبالو گیاهی خزان پذیر با برگهای لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را اشغال می کند.
  
ارتفاع درختان آلبالو 4-2 متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و براحتی بدون آنکه شکسته شود خم می شود بهمین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نمی باشد و میتوان درخت را خم کرد و میوه آنرا چید. گل روی اسپورهای سـالهای قبل و همچنین روی شــاخه های ســال قبل هم تشکیل می شود. گلها بصورت 5-3 تایی در یک جوانه ظاهر و گلها دارای 5 گلبرگ، 5 کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد. گرده ‌آلبالو میتواند گل گیلاس را تلقیح کند.
گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود بهمین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمی شود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب ترند. 

در اين گياه گل کامل است و قسمت خوراکى ميوه جدار رشد کرده تخمدان مى‌باشد.معمولا 90 روز بعد از اتمام گل درخت میوه آلبالو میرسد و قابل برداشت است و رنگ رسیده آن قرمز تیره است و حدود 95 درصد آلبالو برای تهیه کمپوت و آبمیوه و مربا به بازار عرضه می شود و مصرف خوراکی آن کم است . 

553


اين گياه در مناطقى که به خاطر سرما براى زردآلو و هلو نامناسب هستند به‌خوبى رشد مى‌کنند و در مناطقى که داراى تابستان‌هاى خنک و خشک هستند بهتر رشد مى‌کنند. از نظر مقاومت در برابر سرما  آلبالو مشابه سيب است. احتياج سرمائى آلبالو ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ ساعت است،ارقام آلبالو معمولاً خودبارور مى‌باشند. گرده‌افشانى توسط حشرات انجام مى‌شود و براى توليد ميوه کافى نياز به کندوگذارى دارند. شکوفه‌ها، به‌صورت جانبى روى سيخک‌هاى کوتاه و روى شاخه‌هاى يک‌ساله نيز ايجاد مى‌شوند تا يک محصول اقتصادى توليد گردد و بدين لحاظ در اين گياهان تنک‌کردن ضرورتى ندارد. گل‌هاى آلبالو  معمولاً بعد از ساير ميوه‌هاى هسته‌دار باز مى‌شوند و اين امر باعث مى‌شود که گياه از خطر سرماى ديررس بهاره در امان بماند.
  نوع هرس
پيرايش (هرس) و تربيت کردن درختان آلبالو در ايران مرسوم نيست و در ساير نقاط دنيا نيز کوشش مى‌شود ميزان پيرايش در سطح حداقل نگه‌داشته شود، زيرا پيرايش شديد به‌ويژه در سال‌هاى اوليه باعث دير به‌بار نشستن گياه و کم شدن گياه و کم شدن مقدار محصول مى‌گردد. تربيت کردن اين ميوه به شکل شلجمى باعث مى‌شود که شاخه‌ها محکم‌تر گردند و برداشت (مکانيکي) آسان‌تر شود.


    تکثیردرخت آلبالو:

درخت آلبالو معمولا به روش های بذر , پاجوش ،قلمه‌گيرى، خوابانيدن،و پیوند قابل ازدیاد است آلبالو های معمولی به روش پاجوش کاشته می شوند ولی آلبالو گیلاسی و مجارستانی به روش پیوند با آلبالو تلخ و پیوند شکمی ازدیاد می یابد و در فصل پاییز انتقال به زمین اصلی انجام می شود یعنی بعد از ریزش برگ ها .

در ايران، از آلبالو تلخ نيز به خاطر مقاومت آن در برابر شرايط نامساعد خاک به‌عنوان پايه استفاده مى‌کنند. اندازه درختان پيوندي، بر حسب قدرت و رقم پايه، از خيلى بزرگ تا پاکوتاه تغيير مى‌کند.

  شرايط کاشت:
فاصله کشت در آلبالو ۵/۷ -۶ متر مى‌‌باشد. تحت بهترين شرايط از يک هکتار باغ  آلبالو، مى‌توان انتظار ۲۵-۲۰ تن محصول سالانه را داشت که البته به دليل مساعد نبودن يک يا چند عامل محيطى و يا زراعى مقدار ميوه توليد شده معمولاً بسيار کمتر از اين حد مى‌باشد.

   
 خواص آلبالو:

   
آلبالو خون را تصفیه می‌کند و سبب شفاف شدن رنگ پوست صورت می‌شود.فشار خون راپایین می آورد و ضد نقرس می باشد.ضد مواد صفراوی ، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.مسکن تشنگی و اشتها آور است.آب آلبالو جهت دفع سنگ‌های کلیه و مثانه مناسب است.ناراحتی‌های روحی همچون افسردگی و اضطراب و خستگی جسمی را از بین می‌برد.

 

  انواع ارقام آلبالو:   

  آلبالوی مجارستانی دیررس

553

منشا: مجارستان
  این گونه از درخت آلبالو میوه های درشت و دم کوتاه دارد و نسبت به ارقام دیگر زمان گلدهی دیرتری دارد. ارتفاع آن تا 8 متر هم می رسد. میوه ی درخت بعد از رسیدن، می ریزد.به علت مقاومت زیاد درخت، می توان در اغلب مناطق ، اعم از مناطق مرتفع یا پست ، آنرا به خوبی کشت و پرورش داد.زمان گل دهی نیمه دوم فروردین  ماه است و  زمان رسیدن میوه اوایل تیرماه می باشد و عمر اقتصادی آن 30 سال که مشخصات ظاهری میوه درشت با رنگ قرمز و برروی  آلبالو تلخ پیوند می شود.
 

  شماره تماس 09126947735 لشگری

 

 

    آلبالوی مجاری رقم سیگانی

آلبالوی مجاری رقم سیگانی دارای میوه ای گرد و درشت است با رنگ قرمز تیره که از ارقام اصلاح شده است و با پیوند برروی پایه آلبالوی وحشی و یا آلبالوی محلب بدست می آید که از سال دوم بار می دهد و از سال پنجم به باردهی اقتصادی می نشیند و دارای دم کوتاه و از محسنات این رقم سست بودن دم میوه پس از رسیدن است که میوه رسیده روی درخت نمی ماند و میریزد که مناسب با برداشت مکانیزه بوده و با دستگاه های شیکر براحتی قابل برداشت است.


 

553

 

 

  

   شماره تماس: 09126947735 لشگری



 

       نهال آلبالو محلی

553

 

منشاآن ایران است و  همان نوع رسمی میباشد،که رنگ آن قرمز تیره و مزه آن ترش مزه میباشد و میوه آن نسبتا ریز است.زمان گل دهی نیمه دوم فروردینزمان رسیدن میوه اوایل تیرماهعمر اقتصادی آن 30 سال است .

شماره تماس 09126947735 لشگری

 

      آلبالو بوترمو


    این رقم آلبالو برای مصرف مربا و کمپوت سازی استفاده می شود و دارای رنگ قرمز تیره بوده و اندازه آن درشت و گرد می باشد دارای دم کوتاه و در هفته اخر خرداد می رسد.


 

 شماره تماس:09126947735 لشگری

  لشگری :09304266103

فاتح     :09122275234

درخت آلبالو معمولا به روش های بذر , پاجوش ،قلمه‌گيرى، خوابانيدن،و پیوند قابل ازدیاد است آلبالو های معمولی به روش پاجوش کاشته می شوند ولی آلبالو گیلاسی و مجارستانی به روش پیوند با آلبالو تلخ و پیوند شکمی ازدیاد می یابد و در فصل پاییز انتقال به زمین اصلی انجام می شود یعنی بعد از ریزش برگ ها .

درخت آلبالو دارای ارقام مجاری| سیگانی| بوترمو و آلبالوی محلی می باشد.

تعداد بازديد : 2675
نظرات كاربران :
 
 
سازمان بسیج مهندسی
دانشگاه تهران
شهرداری
ایران خودرو
اداره کل منابع طبیعی
شرکت ملی نفت ایران