- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی
- سماق
درختچه سماق:Rhus
سماق درختچه ای ست از خانواده Anacardiaceae یا پسته و نام علمي آن Rhus Coriaria . L مي باشد. گیاه سماق بصورت درختچه یا درخت های کوچک و به ارتفاع 3-5 متر می باشد که ساقه یا تنه متعدد، دارای شاخه های فراوان و منشعب به رنگ متمایل به سفید است. برگ سماق مرکب شانه ای بوده و از 5-7 جفت برگچه پوشیده از کرک و بدون دمبرگچه، بیضی با دندانه های نامنظم در حاشیه، روي برگ سبز مات و زير برگ روشنتر و در پائيز برگها سرخ و يا حنايي ميشود و هر برگچه آن در حدود ۳-۷ سانتيمتر طول دارد و شاخههای جوان و دمبرگهای آن را موهای زبر پوشانیده است.میوه آن شفت کرکدار قهوهای مایل به ارغوانی است درختچه ای است کوهستانی که میوههای خوشهای دارد، رنگ میوه آن قرمز و قهوهای و طعم آن گس است، ولی پس از رسیدن ترش می شود.
درختچه سماق در شمیران تفرش خراسان قم محلات شیراز رودبار تبریز و بعضی از کشورهای خاورمیانه می روید. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می کند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می کند. به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می باشد.
سماق بدون کرک:Rhus glabra
سماق زینتی:Rhus typhina
درختچه یا درخت کوچک با حداکثر ارتفاع ۶ متر و خزان کننده است و برگ های آن در فصل خزان به رنگ قرمز بسیار زیبایی تغییر رنگ می دهند، ساقه های این درخت از کرک های نرم قهوه ای رنگی پوشانده شده است. میوه ها مخروطی شکل و قرمز مخملی هستند و در تابستان ظاهر می شوند و تا اواخر پاییز بر روی شاخه های بدون برگ، خودنمایی می کنند. این درخت به آفتاب کامل نیاز دارد و آبیاری آن باید به طور منظم صورت بگیرد. موطن اصلی آن نیز آمریکا می باشد.
کاربرد درختچه سماق:
کاربرد سماق زینتی بعنوان کاشت بمنظور جلوگیری از فرسایش، فضای سبز، و کاربرد سماق خوراکی برای چاشنی غذا ها و مصارف دارویی می باشد.
تکثیر سماق:
تکثیر سماق زینتی از طریق جداکردن پاجوش ها و کاشت آنها در پاییز و یا قلمه ریشه در اواخر زمستان می باشد.
نهال سماق،تولید نهالستان سامیان پردیس سبز
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
تکثیر سماق زینتی از طریق جداکردن پاجوش ها و کاشت آنها در پاییز و یا قلمه ریشه در اواخر زمستان می باشد.
کاربرد سماق زینتی بعنوان کاشت بمنظور جلوگیری از فرسایش، فضای سبز، و کاربرد سماق خوراکی برای چاشنی غذا ها و مصارف دارویی می باشد.