- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی
- پیراکانتا
پیراکانتا یا خار مصری:Pyracantha coccinea

پیراکانتا درختچه ای خاردار با میوه های آلبالویی رنگ از خانواده گلسرخیان بومی جنوب شرق اروپا و آسیا که درختچه ای همیشه سبز است با حداکثر ارتفاع حدود ۴ متر و گل های سفید رنگ آن در اواخر بهار، ظاهر می شوند. میوه ها شبیه به زالزالک اما بسیار کوچکتر از آن و به رنگ های قرمز، زرد و نارنجی هستند و از اوائل پاییز تا چند ماه پس از آن بر روی شاخه ها خودنمایی می نمایند. این درختچه هرس پذیر است و با هرس می توان آن را به اشکال مختلف درآورد و به عنوان پرچین نیز کاربرد دارد. پیراکانتا نیاز به آفتاب کامل دارد و آبیاری آن باید به طور منظم انجام شود. تکثیر پیراکانتا از طریق قلمه در اوائل تابستان می باشد و موطن اصلی آن کشور چین است.

این گیاه یکی از درختچه های با ارزش در طراحی منظر به شمار می رود، به خاطر این که زیبایی ان چهار فصل است. گل های سفید مجتمع در اوایل بهار ظاهر می شوند در اواخر تابستان و پاییز میوه های کوچک نخودی نارنجی رنگ بر روی بوته ها خودنمایی می کنندکه بسیار زیبا هستند و باعث جذب پرندگان می شوند. با آمدن فصل سرما برگ های سبز براق همچنان بر روی بوته ها زندگی می بخشد. الگوی رشد بوته متغییر است در برخی ارقام رشد افراشته و بلند است و در برخی دیگر ممکن است نحوه رشد گسترده و افقی باشد. ارتفاع بوته ممکن است به 3 متر برسد. پیراکانتا در شرایط افتاب کامل تا نیم سایه رشد مناسبی دارد. خاک باید دارای زهکشی کافی باشد، نوع خاک زیاد در رشد آن موثر نیست. آبیاری بیش از حد ممکن است باعث پوسیدگی ریشه در خاک های رسی گردد. هرس درختچه با توجه به نوع استفاده از آن فرق می کند ولی به هر حال بعد از گل دهی برای کنترل رشد و فرم دهی می توان آن را هرس کرد.

آفات و بیماری های درختچه پیراکانتا:
درختچه پیراکانتا اگر خوب تغذیه و آبیاری بموقع شود دچار آفت و بیماری خاصی نمیشود ولی در صورت ضعیف بودن و نامناسب بودن دما از پوست پوست شدن و اتش سوختگی رنج میبرد.وگاهی اوقات حشراتی مثل بید و شته به این گیاه حمله ور می شوند.یخبندان اواخر بهار می تواند به گل آسیب برساند و تا زمانی که مشکل حل نشود آسیب باقی خواهد ماندو همچنین ممکن است این سرما اجازه ی گلدهی و باردهی به درختچه را ندهد.
کاربرد درختچه پیراکانتا:

پیرا کان تا عمدتاً برای ایجاد حریم و حایل گیاهی مخصوصاً در نواحی سردتر پرورش داده می شود.ساقه های خار دار و برگ های سبز برّاق دارد.در زمستان خوشه های گل های سفید آن بسیار جذاب است و از ابتدای عمر گیاه بر شاخسارانش می شکفند.در طول پاییز و زمستان نمایش پُردوام میوه های خوشه ای و آلبالو مانندِ نارنجی یا سرخِ خار آتشین جلوه ی درخشانی به باغ می دهد و موجب جذب پرندگان می شود و این امر،خود موجب پراکنده شدن بذر گیاه می گردد.اقلام فراوان این گیاه با عمر طولانی در نواحی خنک در دسترس است.ارتفاع آن بعد از ۵ تا ۱۰ سال به ۳ تا ۵ متر می رسد برای ایجاد حریم بعلت دارا بودن خار، بادشکن ، پرچین ،داربست و جلوگیری از فرسایش خاک از کاربرد های درختچه پیراکانتا میباشد.
تکثیر درختچه پیراکانتا:
روش های تکثیر پیراکانتا شامل تکثیر آن با کاشت بذر و استفاده از قلمه می باشد که ازدیاد این درختچه از طریق بذر نیازمند 3 ماه تیمار سرمای مرطوب است. اما تکثیر آن توسط قلمه راحت تر است. قلمه های نیمه علفی تا نیمه خشبی تهیه شده از اواخر بهار تا اواخر پاییز در شرایط مه افشانی و بعد از تیمار با ppm 2500 اکسین ریشه دار می شوند. قلمه های نیمه خشبی در طول فصل پاییز بعد از زخم زنی ته قلمه و تمیار با اکسین ppm 8000 نیز ریشه دهی خوبی دارند.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
روش های تکثیر پیراکانتا شامل تکثیر آن با کاشت بذر و استفاده از قلمه می باشد
پیرا کانتا عمدتاً برای ایجاد حریم و حایل گیاهی مخصوصاً در نواحی سردتر پرورش داده می شود.