- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- نهال
- نهال مثمر
- نهال آلو
نهال آلو:
درخت آلو درختی است دارای میوه که انواع گوناگونی دارد از قبیل آلو قطرهطلا، آلو سیاه، آلو بخارا، آلو کالیفرنیا ، آلو شابلون ، آلوی سانتاروزا و گوجه سبز نوعی از آلو میباشد.
تفاوت آلو و گوجه سبز:
تفاوت گوجه سبز با آلو در تازه خوری گوجه سبز است که الو تا رسیدن کامل دارای مزه ای گس و تلخ است .
دامنه جغرافیائى آلو و گوجه سبز:
دامنه جغرافیائى پراکندگى آلو و گوجه از سایر میوههاى خزاندار گستردهتر است و گونههاى مختلف آنها در سراسر نیمکره شمالی، بهصورت بومی، وجود دارند. در حال حاضر، سه گونه از این میوه در تمام دنیا کشت مىشود. اغلب ارقام تجارتى متعلق به گروه آلوى اروپائى – .P. domestica L هستند. این گروه، بومى جنوب شرقى اروپا بوده بیش از ۲۰۰۰ سال است که زیر کشت در آمده است و پوست صاف تنهاش آن را از سایر گروهها مشخص مىسازد. گروه دوم به نام آلوى ژاپنى -. P. salicina Lindl معروف است و در حقیقت بومى چین مىباشد. این گروه، حتى در جوانى داراى پوست ساقه خشن است. گروه سوم آلوى آمریکائى است که شامل چندین گونه که همگى بومى آمریکاى شمالى هستند، مىباشد. اکثر این گونهها وحشى هستند و تنها یک گونه بهنام آمریکانا -.P.americana Morsh داراى تعدادى رقم اهلى مىباشد. ارقام این گروه، در برابر سرما، از سایر گروهها مقاومتر مىباشند و داراى میوههائى به رنگ زرد یا طلائى با پوست نسبتاً کلفت مىباشد.
آلو و گوجه متعلق به جنس Prunus از خانواده Rosaceae مىباشند.
شرایط اقلیمی و خاکی :
از نظر مقاومت در برابر سرماى زمستانه، انواع آلو و گوجه مشابه سیب وآلبالو هستند و نیازهاى سرمائى آنها بر حسب رقم با ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ ساعت دماى کمتر از هفت درجه سانتىگراد برآورده مىشود.
این گیاهان بهطور کلى خاکهاى لمونى شنى را ترجیح مىدهند و خاکهاى سنگین و مرطوب را بهتر از دیگر میوههاى هستهدار تحمل مىکنند. شکوفه آلو و گوجه بهصورت جانبى روى چوب یکساله شاخههاى معمولى و سیخکها ظاهر مىشود. تقریباً تمام ژاپنى و آمریکائى و نیمى از ارقام اروپائى خودسترون هستند و نیاز به درختان گردهزا دارند. گردهافشانى در کلیه ارقام بهوسیله حشرات، مخصوصاً زنبور عسل، انجام مىشود.
پس از هر شکلدهی، اکثر ارقام تا سن ۱۲ سالگى نیاز به هرس مجدد ندارند ولى در آن سن، بهدلیل متراکم شدن شاخساره، باید آنها را هرس کرد. ارقام ژاپنى چون چوبهاى آنها نرمتر و میوههاى آنها بزرگتر است به هرس شدیدترى نیازمند مىباشند.
تکثیر آلو:
ازدیاد آلو و گوجه، بیشتر به طریق پیوند و تا حدودى بهوسیله (قلمهزدن) و (خوابانیدن) انجام مىگیرد. از (نهالهاى بذری) هلو، زردآلو، بادام، خود آلو و گوجه را مىتوان بهعنوان پایه استفاده کرد. در آمریکا، پایه هلو نتیجه بهترى داده و مرسومتر است. استفاده از گیلاس چینى باعث ایجاد درختان پاکوتاه مىشود.
بر حسب رقم و میزان رشد آن، فاصله درختان آلو و گوجه ۷-۵ متر مىباشد. در کشورهاى خارج توانستهاند در شرایط بسیار مناسب تا ۳۵ تن در هکتار محصول برداشت کنند ولى در ایران معمولاً میزان محصول از ۷-۳ تن در هکتار تجاوز نمىکند. کاشت درخت آلو را میتواند در ابتدا با درخت گلدانی، درخت ریشه باز، کاشت هسته و نیز کاشت بخشی بریده شده از درخت انجام دهید.
آلو کالیفرنیا یا شابلون
نام: آلوکالیفرنیا یا شابلون
منشا: کالیفرنیای آمریکا
عمر اقتصادی: 25 سال
زمان رسیدن میوه: اواخر مرداد ماه
پایه: آلوچه بذری
تحمل خشکی: نیمه متحمل
تحمل سرمای زمستان: -20c الی -33c
شماره تماس: 09126947735 لشگری
آلو شابلون دیررس
آلو شابلون دیررس کالیفرنیایی:
محصولی پربازده که رنگ پوست میوه آن بنفش تیره با میوه ای کوچک و هسته دار که رنگ گوشت آن زرد میباشدکه سفت و آبدار که در اواسط شهریور ماه می رسد.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
آلو سانتاروزا
نام: آلوسانتاروزا
درخت این آلو دارای رشد نیمه عمودیست و دارای برگ های پهن موجدارمی باشدبا میوه ای متوسط و تا حدودی گردبا پوست بنفشتیره با گوشتی صورتی و سفت و آبدار با بوی خوش که در اوایل مرداد می رسد.
شماره تماس : 09126947735 لشگری
آلو خاکی
آلو خاکی:
این آلو برخلاف ظاهر رنگ پوستش که سبز و خاکی است دارای گوشتی کاملا قرمز و خوشرنگ است که از ماندگاری بالاییبرخوردار است و زمان رسیدن میوه آن اواسط شهریور تا اواسط مهر می باشد.
شماره تماس: 09126947735 لشگری
آلو بخارا
آلو بخارا: Prunus Spinosa
منشا: اروپا،غرب آسیا، شمال شرق آفریقا که دارای رنگ پوسته بنفش تیره و گوشت آن سبز حنایی است و مناسب برگه میباشد،
مقاوم در برابر سرما که نیاز سرمایی آن 700-1200 ساعت زیر 7 درجه سانتیگراد است.
شماره تماس : 09126947735 لشگری
آلو قطره طلا
آلو قطره طلا: Mirablle plum
این آلو بومی جنوب شرق اروپاست که درختیست پربار و میوه آن درشت و زرد طلایی میباشد که گرد و اندکی نوکدار با مزه ترش وشیرین است.و از میوه های بسیار مفید بوده که خواص سایر انواع آلوها را داراست. رنگ این میوه مایل به زرد ( طلایی ) می باشد. درخت آلو درختی در اندازه های کوچک تا متوسط و با عادت رشد مستقیم می باشد. برگ ها تخم مرغی شکل یا بیضوی، با انتهای نوک تیز یا گرد، دارای دمبرگ کوتاه و حاشیه ای دندانه دار و مضرس می باشد.گل ها از نظر موفولوژی مشابه گل های هلو بوده اما به رنگ سفید، کوچکتر و و دارای دمگل طویل تر هستند. شکوفه های آلو به صورت جانبی روی چوب یکساله شاخه های معمولی و سیخک ها پدیدار می شوند. به تقریب تمام ارقام ژاپنی و آمریکایی و نیمی از ارقام اروپایی خودسترون هستند و نیاز به درختان گرده زا دارند. گرده افشانی در کلیه ارقام توسط حشرات، به ویژه زنبور عسل انجام می شود.از نظر مقاومت در برابر سرمای زمستان، انواع آلوها مشابه سیب و آلبالو هستند و نیازهای سرمایی آنها بر حسب رقم با 500 تا 1800 ساعت دمای کمتر از هفت درجه سانتیگراد برآورده می شود. این گیاهان به طور کلی خاک های لمونی شنی را ترجیح می دهند و خاک های مرطوب و سنگین را بهتر از دیگر میوه های هسته دار تحمل می کنند. پس از هرس شکل دهی، بیشتر ارقام تا سن 12 سالگی نیاز به هرس مجدد ندارند ولی در آن سن به دلیل متراکم شدن شاخساره، باید آنها را هرس کرد. بر حسب رقم و میزان رشد آن، فاصله درختان آلو و گوجه، 5 تا 7 متر می باشد. در کشورهای مختلف توانسته انددر شرایط بسیار مناسب تا 35 تن در هکتار محصول برداشت کنند ولی در ایران به طور معمول میزان محصول از 3 تا 7 تن در هکتار تجاوز نمی کند.
تکثیر آلو قطره طلا:
افزایش آنها بیشتر به طریق پیوند و تا حدودی به وسیله قلمه زدن و خوابانیدن انجام می گیرد. از دانهال های هلو، زردآلو، بادام و خود آلو و گوجه می توان برای پایه استفاده کرد. در آمریکا، پایه هلو نتیجه بهتری داده و مرسوم تر است. استفاده از گیلاس چینی سبب ایجاد درختان پاکوتاه می شود.
برای تهیه بهترین و سالمترین نهال ،درختچه ،انواع گل،مشاوره برای احداث باغ ،هرس نهال و مشاوره برای مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری ها لطفا با نهالستان نهال کرج با شمار ه های زیر تماس بگیرید.
لشگری:09126947735
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
از نهالهاى بذری هلو، زردآلو، بادام، خود آلو و گوجه مىتوان بهعنوان پایه استفاده کرد.
ازدیاد آلو و گوجه، بیشتر به طریق پیوند و تا حدودى بهوسیله (قلمهزدن) و (خوابانیدن) انجام مىگیرد.
تفاوت گوجه سبز با آلو در تازه خوری گوجه سبز است که الو تا رسیدن کامل دارای مزه ای گس و تلخ است .