درخت پول:Pachira Aquatica

درخت پول نام علمی “Pachira Aquatica”که با نام های guiana chestnut  و saba nut نیز شناخته می شود بومی آمریکای مرکزی و شرق آسیا بوده که به درخت شانس نیز مشهور می باشد و نگهداری آن در منزل بسیار راحت است و خیلی راحت میتوان آنرا در جاهای کم نور تا نور متوسط نگهداری کرد.

این گیاه بسیار سریع الرشد دارای برگ های سبز تیره با حالت کشیده و پنجه مانند دارند و ساقه صاف و بلند و مرتجع این گیاه که اغلب به خاطر زیباتر شدن بافته می شوند چشم هر بیننده ای را می نوازد و براحتی در مخیط خانه زندگی و رشد میکند . شاید بتوان گفت گیاهی کم توقع است . آب کم ، نور غیر مستقیم پشت شیشه و نگهداری آسان از خصوصیات آن است همچنین گیاهی مناسب برای بونسای کردن برای علاقه مندان به این درختچه های مینیاتوری است بهترین دما برای رشد گل پاچیرا هم ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است و در عین حال باید رطوبت بالایی یعنی به نسبتا ۵۰ درصد به بالا برای رشد گل در نظر بگیرید.

جالب است بدانید که در کشور چین این درخت به عنوان درختی زینتی نگهداری می‌شود، اما در کشور ژاپن، محبوبیت این درخت بیشتر ریشه در خرافات دارد؛ مردم ژاپن معتقد هستند که این درخت باعث افزایش درآمد آن‌ها و بهبود کسب و کار آن‌ها می‌شود و نیز  این درخت نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی کشور تایوان هم بازی می‌کند. به طوری كه با صادرات آن، درآمدی تا حدود هفت میلیون دلار را هم کسب کرد.

 

گرده افشانی این درخت توسط زنبورها انجام می‌پذیرد. میوه‌های درخت پول، پس از بو داده شدن، قابلیت مصرف دارند. این درخت در آب و هوای گرمسیری و مرطوب رشد می‌کند و آن را از طریق دانه و قلمه زدن تکثیر می‌کنند. این گیاه بسیار بادوام است و تطبیق‌پذیری بسیار خوبی با شرایط مختلف دارد. این گیاه به نور فراوان نیاز دارد، هر چند باید از تابش مستقیم نور خورشید در طول تابستان به آن جلوگیری کرد، چرا که ممکن است باعث آفتاب سوختگی برگ‌های آن شود.

كاربردهای  درخت پاچیرا:

کاربرد  اصلی از کاشت و پرورش درخت پاچیرا بیشتر کاربرد های  زینتی بوده، اما امروزه کشت و پرورش آن برای تولید آجیل از میوه‌های درخت نیز در حال گسترش است استفاده از دانه‌های خوراکی آن است، این دانه‌ها در غلافی چوبی و بزرگ رشد می‌کنند؛ دانه‌ها به رنگ قهوه‌ای روشن و با خطوط سفید رنگ هستند و طعمی شبیه به طعم بادام زمینی دارند و به صورت خام یا تفت داده شده مصرف می‌شوند. از آرد دانه‌ها نیز، برای تهیه نان استفاده می‌کنند. برگ‌ها و گل‌های این گیاه هم خوراکی هستند میوه‌های بوداده شده این درخت، مانند سایر آجیل‌ها در جهان مصرف شده و طعمی مانند بادام زمینی دارد.

آفات و بیماری های گیاه پاچیرا :

                 


درخت پاچیرا معمولا درخت مقاومی نسبت به افات و بیماری هاست ولی بیماری کپک پودری که وجود نقاط سفید رنگی روی برگ هاست که باعث پلاسیدگی و ازبین رفتن برگ های این گیاه می شود بیماری رایج در این گیاه میباشد که با پاک کردن با صابون های ضد قارچ و یا شستشوی این لکه ها با اب گرم اگر در اوایل گرفتاری باشد قابل درمان است.بیماری بعدی یا ناهنجاری این درخت که بعلت نور کم و رطوبت زیاد ایجاد میشودبیماری های قارچی است که ممکن است از برگ های ریخته شده در زیر گیاه نیز به ساقه گیاه سرایت کند باشد که با تغییر محل به مکان پرنور تر و هرس شاخه های بیمار برگ های زرد یا قهوه ای شده  و جمع کردن برگ های ریخته شده زیر درخت در سطح گلدان با آن مبارزه کرد.
 

هرس گیاه پاچیرا :

 

 

 هرس درخت پاچیرا برای انواع درخت و یا گلدانی خیلی کم و یا همان شاخه های بد شکل و برگ های زرد وخشک شده است ولی برای انواع بونسای این درخت نیاز به هرس و تربیت دارد.


تکثیر گیاه پاچیرا :

                                                                                                                                                                                                                                          

گیاه پاچیرا از روش های کاشت بذر و قلمه قابل تکثیر است.

تکثیر گیاه پاچیرا از طریق بذر:

۲۴ تا ۴۸ ساعت بذر را در آب ولرم قرار دهید سپس در خاکی نرم و مرطوب به عمق ۱ سانت بکارید و روی لبه گلدان را به وسیله پلاستیکی شفاف کاور کنید گلدان را در اتاقی روشن با دمای ۲۴ درجه قرار دهید و منتط سبز شدن باشید بعد از سبز شدنکاور را بردارید و گلدان به کنار پنجره شمالی انتقال دهید.

تکثیر گیاه پاچیرا از طریق قلمه:

ساقه های جدید را در آخر پاییز جدا کنید طوری که حداقل ۲ گره داشتهباشند و در پرلیت یا پیت ماس فرو کنید بعد از ریشه دهی آن را به گلدان شماره ۶ حاوی خاکی سبک و پر انرژی انتقال دهید.

شماره تماس:
09126947735: لشگری

  لشگری  : 09304266103
فاتح     :09122275234

گیاه پاچیرا از روش های کاشت بذر و قلمه قابل تکثیر است.

هرس درخت پاچیرا برای انواع درخت و یا گلدانی خیلی کم و یا همان شاخه های بد شکل و برگ های زرد وخشک شده است ولی برای انواع بونسای این درخت نیاز به هرس و تربیت دارد.

تعداد بازديد : 902
نظرات كاربران :
 
 
سازمان بسیج مهندسی
دانشگاه تهران
شهرداری
ایران خودرو
اداره کل منابع طبیعی
شرکت ملی نفت ایران