- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی
- برگ بو
درختچه برگ بو: Laurus nobilis : Bay laurel
درختچه برگ بو:
برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت می شودو از خانواده Lauraceae می باشد و این گیاه بومی منطقه مدیترانه و اروپای جنوبی میباشد .معمولا درتمام فصول سال سبز است و طول درخت های آن به ده متر هم می رسد.ساقه ی این گیاه به صورت راست و مستقیم رشد می کند و از دور به شکل جام وارونه یا سرو است. برگ های آن ساده و همیشه سبز تیره است و بین سه تا نه سانتیمتر رشد می کند. میوه این درخت طی ماه های فروردین و اردیبهشت به بار می نشیند و به رنگ سبز مایل به زرد است که طی ماههای تابستان به سیاهی می گراید. این درخت از مقاومت خوبی برخوردار است و در مزارع و زمین های زیادی با تنوع آب و هوایی مختلف رشد می کند، لیکن در مقابل سرمای زیاد حساس است. در بسیاری جاها برای تزیین باغ ها استفاده می شود، فصل شکوفایی این گیاه اواخر بهار و اوایل تابستان میباشد ،اما استفاده ی اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است و درتمام مدیترانه به عنوان عطر غذا از آن استفاده می شود.
گفته می شود کاشت درخت برگ بو در ایران از دوره قاجاریه آغاز شده است. ناصرالدین شاه نهالهای آن را از اروپا به ایران آورد و در باغ کاخ گلستان کشت نمود. مظفرالدین شاه نیز کشت این درخت را در دیگر باغهای سلطنتی توسعه داد. به عنوان نمونه، درختانی در کاخ وزارت دارایی وجود داشت و در حال حاضر شش درخت کهنسال که احتمالاً مربوط به همان دوران میباشد، در ضلع شرقی پارک شهر تهران وجود دارد. از آن به بعد کاشت این درخت در نواحی شمالی ایران، تهران و دیگر نقاط رواج یافته است.
شکل برگها بیضی کشیده به طول تا ۱۴ و عرض تا ۴/۵ سانتیمتر و لبه آنها موجدار و دندانه دار است. سطح روی برگ، سبز تیره وبراق، ولی سطح زیرین کمرنگتر است. این برگها معطرند و با له شدن بوی بیشتری از خود ساطع میکنند. گلها چند تایی و به صورت خوشه به رنگ زرد هستند
میوه برگ بو به صورت سته و تقریباً کروی به قطر حدود یک سانتیمتر، به رنگ بنفش مایل به آبی (ارغوانی) و دارای یکدانه میباشد. قسمت گوشتی میوه دارای روغنی سبز رنگ و معطر معروف به روغن «لوریه» است. قسمت مورد استفاده گیاه، برگ و میوه آن میباشد.
شماره تماس:09126947735 لشگری
آفات و بیماری برگ بو:
اگر به تغذیه مناسب گیاه برگ بود رسیدگی شود این گیاه در مقابل آفات مقاوم خواهد بود، اما در غیر اینصورت شاهد آفاتی همچون شته ها، کنه های تار عنکبوتی و شپشکهای گیاهی خواهید بود. زرد شدن برگ های گیاه به دلایل پیری برگ و یا کمبود عناصر غذایی و یا آسیب های ناشی از دمای هوا و سرد شدن بیش از اندازه و یا کمبود بیش از اندازه آب باشد. ممکن است شاهد پوسته شدن و ریختن پوست تنه گیاه پس از زمستان های سرد باشید، در این حالت می توان گفت مشکل حاد نبوده و باید ساقه های خشکیده را از زیر ناحیه ای که پوسته شده ببرید.
خواص برگ بو:
برگ سبز این گیاه بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک میشود با رایحهای دلپذیر همراه است. این گیاه ادویهای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامینهاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.این گیاه استفادهٔ گیاهی و دارویی زیادی دارد. در اروپا و حوزهٔ مدیترانه، آمریکای شمالی و بخشی از مکزیک برای آشپزی استفاده میشود. باید توجه داشت که برگهای خشکاندهٔ درخت درآشپزی استفاده میشود و نه برگهای سبز آن، زیرا برگهای سبز ممکن است خواص منفی داشته باشد. چنانچه برای طعم و عطر بخشیدن به غذا بویژه غذاهای گوشتی و ماهی از این گیاه استفاده میکنید، لازم است برگ خشکیدهٔ آن را به صورت درسته و کامل در غذا بیندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید؛ زیرا خوردن این برگ معمول نیست و دارای طعمی قوی است. استفادهٔ زیاد از این گیاه (بیش از چند برگ در غذا) ایجاد مسمومیت میکند.
در پزشکی برای تقویت معده و به عنوان اشتهاآور و نیز برای هضم غذا و به عنوان ادرارآور استفاده میشود. همچنین از جوشانده و روغنی که از آن تهیه میشود در تورمهای موضعی استفاده میکنند.
ویتامین C که در دفع رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیبهای موجود در این ادویه است.
باید توجه داشت که برگهای خشکانده این درخت در آشپزی استفاده میشود و نه برگهای سبز آن، زیرا برگهای سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند
همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک میکند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.
وجود تعدادی از ویتامینهای ب کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتز آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
برگ بو فواید زیادی در مقابله با انواع سرطانها دارد.
منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک میکند.
دارای خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. خاصیت ضد آنتی اکسیدان آن با کمک کردن به بدن در تولید انسولین کافی، میتواند در درمان بیماریهایی مانند دیابت نیز موثر باشد.
کاربرد درختچه برگ بو:
درختچه برگ بو علاوه بر آنکه خواص دارویی دارد و در صنایع غذایی هم بسیار طعم دهنده و خوشبو کننده می باشد در فضای سبز،پارک ها،بولوار ها و میادین نیز میتواند بعنوان تک درخت ویا در ترکیب با درختچه های دیگر بسیار زیبا باشد و نیز با بوی خوشی که از برگ های آن ساتع می شود آرامش بخش فضای سبز باشد و نیز بدلیل هرس پذیری بودن و رشد خوب آن بعنوان پرچین نیز کاربرد دارد .
تکثیر برگ بو:
به دو روش میتوان برگ بو را افزایش داد:
یکی از طریق کاشت بذر رسیده در پاییز که با برطرف شدن دوره سرمایی تا در بهار سبز شود و روش دیگر گرفتن قلمه به طول ۱۰ سانتیمتر در تابستان و یا پاییز و ریشه دار کردن در شاسی سرد.تصویر پایین چگونگی گرفتن قلمه را برای تکثیر نشان می دهد.
برگ بو از تولیدات نهالستان سامیان پردیس سبز
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
یکی از طریق کاشت بذر رسیده در پاییز که با برطرف شدن دوره سرمایی تا در بهار سبز شود و روش دیگر گرفتن قلمه به طول ۱۰ سانتیمتر در تابستان و یا پاییز و ریشه دار کردن در شاسی سرد.تصویر پایین چگونگی گرفتن قلمه را برای تکثیر نشان می دهد.
کاشت درخت برگ بو در ایران از دوره قاجاریه آغاز شده است. ناصرالدین شاه نهالهای آن را از اروپا به ایران آورد و در باغ کاخ گلستان کشت نمود.
فصل شکوفایی این گیاه اواخر بهار و اوایل تابستان میباشد.
این گیاه بومی منطقه مدیترانه و اروپای جنوبی میباشد