- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی گلدار
- یاس رازقی
یاس رازقی:Jasminum Sambac
درختچه ای بالارونده از خانواده زیتون با گل های سفید ، کوچک و بسیار معطر بومی آسیا و حساس به سرمای زمستانگل یاس رازقی، گل ملی فیلیپین شناخته شده است که در آنجا به عنوان Sampaguita شناخته میشود. همچنین یکی از سه گل ملی اندونزی و در آنجا با عنوان Melati Putih شناخته می شود اس رازقی 0.5 تا 3 متر (1.6 تا 9،8 فوت) ارتفاع دارد و به طور گسترده ای برای گل های جذاب و معطر آن کشت می شود وته گل رازقی پُر شاخ و برگ و نیمه بالارو است .برگهای آن دائمی ، صاف ، بیضی شکل و بی کرک با گلهای درشت ، پُر پَر که از نیمه اردیبهشت به بعد در طول مدت تابستان گلهای آن مرتبأ شکفته میشوند و هر گل حدود یک هفته تا ده روز دوام دارند خاک گلدان آنها باید بکلی فاقد مواد آهکی بوده و حتی آبی که به آنها داده می شود نباید قلیائی و دارای مواد آهکی باشد
از آنجایی که باید در بیرون از منزل نگهداری شود ، به ابیاری روزانه در تابستان نیاز دارد ، یا به طور کلی باید سطخ خاک آن موقع آبیاری خشک باشد. .میتوانید روی خاک مالچ یا پلاستیک سیاه بکشید تا هم علف هرز سبز نشود و هم نیاز آبی گیاه کمتر شود سعی کنید با اب کتری سرد شده ابیاری کنید تا سختی آب خاک را خراب نکند. به نور زیاد غیر مستقیم نیاز دارد مثلا بالکن شمالی برای این گل بسیار مناسب است ، افتاب مستقیم بیذار هستش وبرگاش میسوزه ، داخل منزل با نور کم ساقه ها دراز و بلند می شوند که باید برید و انداخت دور. این گیاه همیشه سبز است ولی تحمل سرما و یخبندان را ندارد پس در فصول سرما گلدان آنرا داخل بیاورید یا اینکه یک مشما به دور آن بکشید و زیر افتاب بگذارید تا سرما آنرا خراب نکند. دوستان این گل عاشق آهن هستش و اسید هیومیک ، در فصول رشد یعنی بهار و تابستان دوهفته یکبار با آهن همراه با اسید هیومیک توصیه شده در انتهای این متن گیاه را تغذیه کنیدتا همیشه پر گل باشد و برگهای ان زردنشود در اثر ابیاری با اب لوله کشی.
پس از یک استراحت کافی در فصل خواب گیاهان یعنی پاییز و زمستان،گیاه در بهار و تابستان به گل میرود و یک دوره گلدهی کوتاه نیز در اول پاییز هم قبل از خواب دارد.موقعی که غنچه گلهای یاس رازقی ظاهر می شود حتما باید به پای بوته کود داد. بهترین کود طبیعی که باغبانان با تجربه مصرف می کنند، شیره کود گوسفندی است و طرز تهیه آن بدین طریق است که ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری شیره کود را پس از بهم زدن به پای هرگلدان می ریزند.
در محلهایی که تهیه کودطبیعی دشوار است، مصرف کود شیمیائی مخلوط سولفات آمونیم و فسفات آمونیم به نسبت ترتیب سه و یک و به قدر یک قاشق غذا خوری در هر دو هفته از اواسط بهار به بعد توصیه می شود.
هرس یاس رازقی:
برای هرس و ایجاد یک گیاه برای پر پشت ، بهتر است در بهار، حدود 1 سانتی متر از بالای هر شاخه را با قیچی باغبانی هرس کنید. این کار برای رشد بهتر گیاه انجام میشود.در طول تابستان برای حفظ شکل درختچه میتوانید شاخههایی را که زیاد رشد کردهاند تا یک سوم هرس کنید. تنها شاخههای بیش از اندازه بلند و خارج از شکل را هرس کنید، آنهایی که در خاک روییدهاند را برای رشد بهتر باقی بگذارید.
آفات و بیماری های یاس رازقی:
حشرههایی مثل شته که خالهای سیاه و سبز دارند و شپشک آرد آلواز آفات این گیاه به شمار میروند.پاکسازی گیاه اقدام اولیه است سپس آن را بامحلول رقیق اب ولرم وصابون (یا چند قطره مایع ظرفشویی) پاکیزه کنید و در صورت رفع نشدن مشکل از ضد آفت مناسب استفاده کنید.
تکثیر یاس رازقی:
قلمه چوب سبز(ساقه)، خوابانیدن شاخه، پیوند
تکثیر بوسیله خوابانیدن شاخه :
برای این منظور شاخه های بلند یکی دو ساله قسمت پائین بوته را در اواسط فصل بهار درون جعبه چوبی یا گلدان محتوی شن شسته نرم می خوابانند . بطوریکه سرشاخه ها با دو سه جوانه از خاک بیرون باشد . با انجام آبیاری مرتب پس از چندی از ساقه های درون شن ریشه های تازه می رویند . شش هفته بعد هنگامیکه ریشه ها رشد کافی یافتند باید شاخه ها را از زیر گلدان بریده و نهالهای جوان ریشه دار را درون گلدانهای حاوی خاک مناسب که قبلا ذکر شده بکارند تا بوته های مستقلی بوجود آیند . معمولا جهت تسریع عمل ریشه دادن ، قبل از خوابانیدن ساقه کمی از پوست شاخه را که درون جعبه یا گلدان قرار میگیرد با چاقو برش می دهند . باید دانست که چون خوابانیدن شاخه ها در سطح خاک جعبه یا گلدان فقط در مورد شاخه های زیرین امکان پذیر است و شاخه های فوقانی را نمی توان بعلت خطر شکستن بسطح زمین رسانید لذا بدین جهت ممکن است گلدانهای سبک وکوچکتری تهیه نموده شاخه های جوان بالای بوته را از سوراخ زیر گلدان داخل گلدان کرد و درون آن مقداری شن شسته ریخت و گلدانهای هوائی روی شاخه ها را بوسیله قیم در هوا نگهداشت یا روی طاقچه دیوار قرار داد . پس از ریشه دادن با ترتیبی که ذکر شد آنها را به گلدانهای جداگانه منتقل نمود . ذکر این نکته نیز لازم است که چون بر اثر قطع یکباره شاخه های ریشه دار بیم خشک شدن گیاه میرود بهتر است بریدن شاخه ها بتدریج صورت پذیرد. بدین ترتیب که پس از حصول اطمینان از رویش ریشه کافی ابتداء از زیرگلدان باندازه یک سوم قطر شاخه را برید و پس از یک هفته برش قبلی را تا دو سوم قطر شاخه عمیق تر کرد و سرانجام هفته بعد شاخه را از زیر گلدان بکلی قطع کرد و درون گلدان های جداگانه کاشت.
تکثیر با قلمه :
قلمه ها را باید در بهار قبل از باز شدن چشمها و رویش جوانه ها از شاخه های قوی یکی دو ساله که گل داشتند ، انتخاب نمود و آنها را به مدت یک هفته درون گونی کنفی یا پارچه کرباس مرطوبی پیچید و با پاشیدن آب پارچه را مرطوب نگهداشت . در پایان هفته آنها را به قلمه های کوچک تقسیم کرد بطوریکه هر قلمه ۳ ـ ۴ چشم داشته باشد . سپس قلمه ها را درون گلدانهای حاوی شن شسته کاشت و منتظر شد تا بعد از ۵ ـ ۶ هفته که قلمه ها ریشه کافی دادند آنها را به گلدانهای اصلی که تناسب خاک آن قبلا ذکر شده است انتقال داد.
تکثیر از راه پیوند :
گل رازقی و یاس رازقی را می توان بوسیله پیوند روی یاس سفید (چمپا) نیز زیاد کرد . در بهار پیوند شکمی یا مجاورتی مناسب است و در پائیز پیوند شکافی رجحان دارد . حسن این طریق تکثیر آن است که چون یاس سفید را می توان تقریبأ در هر نوع آب و خاک عمل آورد و نظیر گلهای رازقی و یاس رازقی به خاک هوموسی اراضی جنگلی احتیاج ندارد و با پیوند آنها روی پایه یاس می توان از زحمت تهیه خاک هوموس رهائی یافت و از دادن آب قلیائی نیز نگران نشد.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
حشرههایی مثل شته که خالهای سیاه و سبز دارند و شپشک آرد آلواز آفات این گیاه به شمار میروند.
قلمه چوب سبز(ساقه)، خوابانیدن شاخه، پیوند