- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی
- شمشاد
شمشاد
شمشاد و ارقام آن:
شمشاد ها بطور کلی از دو خانواده بسیار نزدیک بهم میباشند از خانواده celastraceae و خانواده Buxaceae که بومی اروپا ، آسیا و آفریقا می باشند.
خانواده Celastraceae گیاهانی هستند دولپهای ، چوبی ، درختی یا درختچهای ، یک یا دوپایه ، با برگهای ساده ، متناوب ، متقابل ، گوشوارک دار یا بدون گوشوارک؛ گلآذین گرزن ، گلهای دوجنسی یا نر ماده ، منظم ، گلپوش پائینی یا دوری ، ۴ تا ۵ کاسبرگ پیوسته ، ۴ تا ۵ و گاهی ۱۰ پرچم پائینی یا دوری آزاد ، ۲ تا ۵ برچهٔ پیوسته ، ۲ تخمک در هر خانه ، تمکن محوری و میوهٔ پوشینه ، سته و شفت. گیاهان این خانواده معمولاً بهعنوان زینتی کاشته میشوند؛ مانند ، شمشاد به دلیل شباهت با خانوادهٔ عناب در ردهبندی در مجاورت این خانواده قرار میگیرند.
شمشاد یکی از درختان همیشه سبز است و بومی شرق آسیا چین و ژاپن شمشادها گیاهانی پایا و پردوام اما کند رشد اندو پس از ۵ سال به ارتفاع ۱ متر می رسند.که چوب سخت آن در صنعت استفاده میشود. شمشاد معمولاً در مناطق مرطوب کاشته نمیشود ولی فقط توسط باران تغذیه میشود. جنگلهای انبوهی از شمشاد در کنار سواحل شنی ایجاد میکنند تا از پراکندگی شنها جلوگیری نمایند. شمشاد یکی از درختان ممنوعالقطع. یکی از گونههای گیاهی در حال انقراض. شمشاد در طول یک سال فقط یک میلیمتر به قطرش اضافه میشود. شمشادها بیشتر خاکها را تحمل میکنند،اما بهترین رشد را در خاکی دارند که زهکشی ان محتوی مقداری مواد آلی باشد.
شمشاد های کاشته و سازگار شده،خشکی را تحمل میکنند،اما بهترین رشد و سرسبزی را وقتی خواهند داشت که در ماههای گرم آب کافی به آنها برسد(منظم و عمیق)شمشاد های کاشته شده در گلدان را باید همیشه،مخصوصا در ماههای گرم تابستان ،خوب آب داد آرد استخوان یا غذای کامل گیاهی را در ابتدای بهار و در اواسط تابستان می توان به کار برد.اگرچه خیلی نیازمند موادغذایی نیست ولی باغ شیشه ای توصیه می کند هرگز دادن کود را کنار نگذارید
شمشاد سبز: Euonymus japonica
درختچه ای همیشه سبز از خانواده Celasteraceae بومی شرق آسیا چین و ژاپن این جنس شامل 176 گونه مختلف از گیاهان خزان كننده وهمیشه سبز، درخت و درختچه است گونه مورد نظر، بومی ژاپن بوده و ارتفاع آن در طبیعت به 4 متر هم میرسد. برگهای آن براق چرمی و سبز تیره بوده و به شكل وار تخم مرغی با دندانه های كوتاه در لبه می باشد. گل آذین گرزن آن به طول 5 سانتی متر و گلهای آن سبز مایل به سفید است و در وسط بهار ظاهر می شود شمشاد رسمی میوه های صورتی ونارنجی دارد. مهمترین مسئله در مورد این نوع شمشاد، نگاه داری آن خارج از آپارتمان در فصل تابستان و دادن كود كافی در زمستان ونگه داری داخل آپارتمان در محل خنك می باشد.
شمشاد رسمی به نور متوسط تا زیاد، هوای خنك، آبیاری معمولی، رطوبت50تا 70 درصد وخاك قلیایی احتیاج درد.میتوان به میزان 5 گرم در لیتر، هر دو هفته یكبار، از اردیبهشت تا شهریور به این گیاه كود داد. خاك باغچه با كمی ماسه برای رشد و نمونه شمشاد رسمی مطلوب میباشد.
شمشاد طلایی: Euonymus japonic Golden
شمشاد طلایی از تولیدات نهالستان سامیان پردیس سبز
شمشاد طلایی از انواع ابلق شمشاد هاست از خانواده Celastraceae که کاربرد آن برای پرچین، حاشیه باغ ها، جداکننده فضای سبز، کاشت توده ای میباشد.ازدیاد آن با بذرمی باشد ولی بهترین روش قلمه نیمه خشبی در ماههای آخر بهار یا پاییز و قلمه انتهایی که قلمه ها حتما باید از شاخه هلی ابلق انتخاب شوند.
شمشاد پیچ: Euonymus fortunie
از انواع بالا رونده شمشادها می باشد از خانواده Celasteraceae که همیشه سبز بوده و دارای ریشه هوایی است و موطن اصلی آن شرق آسیاست. این درخت تاک چوبی و همیشه سبز است و میتواند همچون پیچک، با بالا رفتن از سطوح به 20 متر بلندی برسد.اين نوع شمشاد داراى برگهاى کوچک به رنگهاى سبز روشن، سبز با لکههاى سفيد و سبز با لکههاى زرد و صورتیر پائيز و زمستان رنگ برگها تغيير مىکند و بسيار زيبا مىشود. به کرات در برگها موتاسيون اتفاق افتاده، شکل و رنگ آنها عوض مىشود شمشاد پیچ نیازمند آفتاب کامل با سایه جزئی است. خاک آن بهتر است نسبتاً مرطوب و با زهکشی خوب باشد، این گیاه تحمل خاک های فقیر از نظر PH را دارد و در خاک های مختلف با فشردگی ، گرما ، خشکی و آلودگی سازگار است. محدوده دمایی آن بین 0 تا 20 درجه سانتیگرادبوده و اين گياه را مىتوان در گلخانهها تکثير کرد و سپس به خارج از گلخانه برده، در باغ کاشت. ازدياد آن از طريق قلمهٔ سبز به آسانى امکانپذير است و نیز از طریق بذر در شاسی سرد و یا قسمتی از ریشه هوایی.
شمشاد برگ نعنایی:Buxuse Semperivens
شمشاد نعنایی تولید نهالستان نهال کرج
شمشاد ژاپنی سبز:B.microphylla var.japonica یا Japanese boxwood
که هر دو نوع این گیاه می توانند تا ارتفاع زیاد رشد کنند،ولی غالبا آنها به صورت پرچین یا قیچی خورده در حاشیه ی باغچه ها یا جدا کننده فضاهای مختلف دیده می شوند.شمشادها گیاهانی پایا و پردوام اما کند رشد پس از ۵ سال به ارتفاع ۱ متر می رسند.برگ هردو نوع شمشاد فوق الذکر کوچک است.
شمشاد برگ نعنایی دارای برگ هایی تیره و پر نقطه،اما ژاپنی سبزبراق و ملایم و گردتر می باشد .گلهای شمشاد ها بسیار کوچک و اندکی معطرند،به همین دلیل به شدت جاذب زنبورها هستند.بوته شمشاد را غالبا ابتدا در درون ظرف یا گلدان پرورش می دهند.
شمشاد نعنایی مناطق سرد تر را ترجیح می دهد،اما شمشاد ژاپنی،با این که سردی را تحمل میکند ،مناطق معتدل را بیشتر دوست دارد.درختچه های شمشاد برای جاهای خیلی گرم مناسب نیستند
شمشاد نعنایی بومی آذربایجان،گرجستان ،روسیه و ترکیه می باشد و درختچه ای همیشه سبز یا درختانی با جثه کوچک می باشد.
هرس شمشاد:
شمشادها معمولاً هر مقدار و هر نوع هرسی را تحمل می کنند و بدون هرس نیز بوته ها زیبا و متراکم هستند. شکل و اندازه نهائی برای هرس بستگی به نوع شمشاد دارد. در بوته های جوان، هنگام انتقال به محل اصلی باید ریشه را نیز هرس نمود. پس از کاشت، بوته را تا سه سال مرتباً هرس کنیم تا متراکم گردد.
شمشادهائی را که به منظور استفاده از پرچین و با اشکال هندسی و مجسمه ای کاشته می شوند می بایستی مرتباً هرس نمائیم. قبل از پیدایش شاخه های جدید در بهار با استفاده از قیچی هرس، شاخه های تولید شده در اواخر تابستان قبل را هرس می کنیم، شاخه های جدید را بعد از آن که شروع به محکم شدن کردند قطع می نمائیم.
برای ایجاد شکل بوتهای باید مداوم با هرس پنسمان (چیدن نوک شاخهها) جوانههای جانبی را تحريك و شاخههای متراکم تولید کرد. در فرمهای پرچینی نیز میبایست با توجه به فرم پرچین و به نسبت میزان رشد، آن را در یک یا چند نوبت هرس نمود.
گاهی به دليل بیماری سفیدک، قسمتهای داخلی را با هرس بازتر كرد؛ به طوری که از تجمع رطوبت در قسمتهای داخلی تاج جلوگیری و نفوذ هوا به مرکز بوته بیشتر شود.
در آب و هوای معتدل، پرچین و اشکال مجسمه ای را در اواخر پائیز باید هرس نمود تا در زمستان شکل جالب توجه و جمع و جور داشته باشند.معمولاً توصیه می شود که در هرس های پرچینی قسمت پائین بزرگتر یا مساوی قسمت بالا باشد تا قسمت بالا روی قسمت پائین سایه اندازی نداشته باشد.
درهر وقت سال می توان آنها را قیچی کرد و به هر شکل دلخواهی دراورد.اگر شمشادها را به طور منظور ایجاد حریم یا حایل کاشته اید یا منظورتان شکل خاصی است بهتر است به جای قیچی باغبانی و قطع تک به تک شاخه ها از وسیله سرزنی جمعی (قیچی بزرگ) استفاده کنید.
آفات و بیماری های شمشاد:
شمشادها به بیماری ها به خصوص سفیدک سطحی بسیار حساسند که به محض مشاهده بیماری و یا آثار پریدگی رنگ در برگ ها، سرشاخه و یا شاخه بیمار را سریعاً تا جائی که به نظر می رسد بیمار است قطع می نمائیم.
شپشک آردآلود:
به علت وجود قارچی به اسم Oidia میباشد که اسپورهای خود را روی برگ پخش میکند و به مرور گیاه را تا پایین زرد میکند. برای مبارزه باید ابتدا با قیچی برگهای آلوده را هرس کرد سپس در طول ماه ۳ مرتبه با سم سفیدک یا پنکونازول گیاه را سم پاشی کنید.شمشاد طلایی نسبت به شمشاد پرتغالی به سفید سطحی مقاوم تر است
قارچ فیتوفترا یا بلایت شمشاد:
باعث خشک شدن برگهای شمشاد شده و تا پایین آن را خشک میکند به خاطر حضور این قارچ در خاک و آمدن آن روی برگ ها به خاطر پاشش آب میباشد تنها راه حل هرس شاخه های خشک و سم پاشی با قارچ کش های سیستمیک میباشد
آنتراکنوز شمشاد:
نوعی قارچ میباشد که شمامل نقاط دایره ای سوخته با مرکزی خاکستری میباشد راخ حل آن هم هرس و سوزاندن برگها و ضد عفونی با قارچ کش های پایه مسی
گال شمشاد :
به صورت غده ای بزرگ روی شاخه و برگ ها خود را نشان میدهد و تنها درمان آن پیشگری است یعنی با قیچی ضد عفونی شده گیاه را هرس کنیم یا با خمیر بوردو فیکس هم میتوان تا حدودی از مرگ آن جلوگیری کرد.
کاربرد شمشاد:
از شمشاد ها برای ایجاد پرچین ،دیوار سبز،ایجاد شکل های مختلف پرندگان یا حیوانات دیگر در فضای سبز و پارک ها و نیز در باغ های سنگی و ژاپنی و در ترکیب با گیاهان دیگر استفاده می شود و نیز درخیابان ها ،بولوار ها و بزرگراها کاربرد بسیار زیادی دارد.
تکثیرشمشاد:
تکثیر انواع شمشاد ها از طریق بذر و قلمه نیمه خشبی می باشد،اما بهترین روش تکثیر آنها کاشت قلمه های نیمه خشبی است که در هر موقع از ماههای اواخر بهاریا پاییز گرفته می شود.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح :09122275234
شمشاد سبز، شمشاد طلایی،شمشاد پیچ، شمشاد برگ نعایی
از شمشاد ها برای ایجاد پرچین ،دیوار سبز،ایجاد شکل های مختلف پرندگان یا حیوانات دیگر در فضای سبز و پارک ها و نیز در باغ های سنگی و ژاپنی و در ترکیب با گیاهان دیگر استفاده می شود و نیز درخیابان ها ،بولوار ها و بزرگراها کاربرد بسیار زیادی دارد.
شمشادها بیشتر خاکها را تحمل میکنند،اما بهترین رشد را در خاکی دارند که زهکشی ان محتوی مقداری مواد آلی باشد.