- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی
- درختچه اکالیپتوس
درختچه اکالیپتوس:Eucalyptus
درختچه اکالیپتوس از خانواده Myrtaceae می باشد اصلش از استرالیا است و در آن سرزمین تشکیل جنگلهای انبوهی میدهد و ارتفاع آن از ۳۰ میلیمتر به ۱۴۵ متر و محیط تنه آن به ۲۵ متر میرسد. چوب این درخت بسیار سخت و در برابر پوسیدگی مقاوم است. پوست آن رنگ قهوهای مایل به زرد دارد و به راحتی از ساقه جدا میشود. رنگ برگ آن نیز بسته به سن درخت (در آغاز سبز مایل به آبی و به مرور زمان سبز مایل به سفید) است.
اکالیپتوس شامل درختان یا درختچههای تکساقهای یا چندساقهای و همیشهسبز است با برگهای دُمبرگدار و متناوب و سرنیزهای و گلهای بیگلبرگ با پرچمهای پرشمار به رنگهای سفید یا کرم یا زرد یا قرمز و میوههای پوشینهای و مخروطی و چوبی و دریچهدار در انتها و دانههای براق به طول حدود ۱ میلیمتر
اکالیپتوس درختی بلند با عادت رشد مستقیم است با پوستی صاف، زبر یا فلس مانند است. رنگ پوست آن خاکستری تا خاکستری مایل به قهوه ای است. ارتفاع این گیاه در مرحله بلوغ به 50 تا 80 متر نیز می رسد. بیشتر در مناطق ساحلی و نیمه گرمسیری می روید
برگ های این گیاه ابتدا تقریبا گرد و بدون دمبرگ و در زمان بلوغ نیزه ای شکل تا نیزه ای پهن و با دمبرگ، به رنگ سبز تیره و شفاف است. طول برگ ها 10 تا 16 سانتی متر و عرض آنها 2 تا 3 سانتی متر است. ارایش برگ های این گیاه بر روی شاخه ها بصورت متناوب می باشد.
گل های سفید رنگی این گیاه در اواسط پاییز تا اواخر زمستان ( از آپریل تا آگست) ظاهر می شوند. گل ها بسیار کوچک و دارای 5 تا 8 میلی متر طول و 4 تا 7 میلی متر عرض می باشند.
گونه های درختچه اکالیپتوس بیشتر در زمینهای باتلاقی و مردابها و بر حسب نوع گونه اکالیپتوس در آب و هوای نیمه خشک و نیمه مرطوب، خاک نسبتاً آهکی و ماسه ای بهتر رشد می نماید
کاربرد درختچه اکالیپتوس:
اکالیپتوس ها بعلت همیشه سبز بودنشان علاوه بر قابل استفاده بودنشان در فضای سبز به صورت عمده به عنوان منبع تولید چوب کاغذسازی، هیزم، ذغال چوب، تیرهای تونلی، تخته خرده چوب و اسانس های روغنی کاشته می شوند، به عنوان یکی از منابع عمده جهانی مولد فیبر جهت ساخت کاغذ سفید کرافت و در نهایت، تولید کاغذ چاپ و تحریر با کیفیت عالی شناخته شده اند.
قسمت مورد استفاده اکالیپتوس برگهای آن می باشد مخصوصاً برگ درختان مسن تر آن. برگهای این گیاه بر حسب گونه اکالیپتوس دارای اشکال مختلف هستند که از شکل برگها طرز قرار گرفتن آنها را روی ساقه و ساختمان گل و میوه گونه های مختلف اکالیپتوس را شناسایی می کنند.بهترین فصل محصول برداری برگها در مرداد و مهر ماه می باشد.
آفات و بیماری های درختچه اکالیپتوس:
اکالیپتوس درختچه ای است که زیاد دچار افات و یا بیماری نمی شود ولی در شرایط نامساعد یکی از آفات آن نوعی حشره سیاه رنگ و کوچک است که با نام گال اکالیپتوس شناخته می شود زیرا موجب نواحی برامده و گال مانند بر روی سطح برگ بخصوص سطوح پشت برگ می شود که معمولا صورتی - قهوهای رنگ هستند و در دورن این نواحی برجسته کرمهای این حشره زندگی می کنند. این نواحی حدود 1 میلیمتر قطر دارند. کنترل این حشره با جمع کردن برگهای آلوده ریخته شده در پای گیاه و سمپاشی با حشره کشهای سیستمیک تا حدودی امکان پذیر است البته این سم با وجودیکه سیستمیک است و جذب شیره گیاه می شود اما با زهم در درختان بلند قامت به سختی این لاروها را از بین می برد. از بین بیماری ها نیز می توان به بیماری زنگ اشاره کرد که موجب شکل گیری نقاط نارنجی رنگ بر روی برگها می شود. بیماری شانکر (قانقاریا) نوعی دیگری از بیماری های قارچی است که موجب بروز نواحی زخمی آبدار بر روی ساقه ها می شود و برگهای ساقه آلوده زرد- قهوه ای شده و می ریزند. سفیدک پودری دیگر بیماری این گیاه است که موجب شکل گیری نواحی سفید رنگ بر روی برگهای گیاه بخصوص برگهای جوان آن می شود. همچنین فعالیت قارچهای مختلف می تواند بر روی برگهای این گیاه لکه هایی ایجاد کنند که در شکل و اندازه متفاوت و متغیر هستند.
هرس درختچه اکالیپتوس:
درختچه اکالیپتوس به هرس خاص یا هرس فرمدهی نیازی ندارد فقط باید شاخه های شکسته و خشک شده و شاخه های درهم رفته داخل تنه گیاه هرس شود تا از بروز بیماری و لانه سازی توسط حشرات جلوگیری شود.
تکثیر درختچه اکالیپتوس:
تکثیر اکالیپتوس از طریق بذر و اندام های رویشی (قلمه و پیوند زدن) انجام می گیرد.
1- تکثیربا بذر : پس از بذر گیری از درخت مادری آنرا در زمینی که دارای خاک نرم و نسبتاً مرطوب همراه با نور باشدمی کاریم بعد از این که یک هفته از رشد بذر گذشت و بذرها بتدریج جوانه زدند برای جلوگیری از رشد علف های هرز در چند مرحله علف های هرز را وجین می کنیم.
2- تکثیر از طریق نهال : در هنگام کشت نهال ها در مزرعه طول آنها نباید کمتر از ۱۵ و بیشتر از ۳۵ سانتی متر باشد. فاصله و تراکم کشت در درختان اکالیپتوس باید کاملاً رعایت شود. بدین ترتیب که در هر هکتار حداکثر ۲۵۰۰ اصله اکالیتپوس به فاصله ۲×۲ کاشته شود. جهت مراقبتهای لازم بعد از کاشت از قبیل خارج کردن یا از بین بردن علفهای هرز مطرح است.
3-تکثیر اکالیپتوس از طریق قلمه زدن: ازدیاد از طریق اندامهای رویشی اهمیت خاصی در توسعه و انتشار پایه های مرغوب دارد. بدین وسیله می توان صفات یا کیفیات خاصی را که در بعضی پایه ها ایجاد شده حفظ نمود و توسعه داد لیکن ازدیاد رویشی در اکالیپتوس فوق العاده مشکل است.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح : 09122275234
تکثیر اکالیپتوس از طریق بذر و اندام های رویشی (قلمه و پیوند زدن) انجام می گیرد.
درختچه اکالیپتوس به هرس خاص یا هرس فرمدهی نیازی ندارد فقط باید شاخه های شکسته و خشک شده و شاخه های درهم رفته داخل تنه گیاه هرس شود تا از بروز بیماری و لانه سازی توسط حشرات جلوگیری شود.
برگ های اکالیپتوس ابتدا تقریبا گرد و بدون دمبرگ و در زمان بلوغ نیزه ای شکل تا نیزه ای پهن و با دمبرگ، به رنگ سبز تیره و شفاف است.
درختچه اکالیپتوس از خانواده Myrtaceae می باشد بومی استرالیا ست .