گیاه پوتوس:Epipremnum aureum:Devil's ivy:Scindapsus aureus



 

گیاه پوتوس را رایج ترین گیاه آپارتمانی میتوان نام برد این گیاه  بومی  آسیای جنوبی که از شمال استرالیا از طریق مالزی و هندوچین به چین، ژاپن و هند گسترش می‌یابد و از خانواده Araceae  که معیار زیبایی این گیاه برگ های آن است. رنگ برگ های پوتوس از سبز تا سبز ابلق با مخلوطی از رنگ های زرد و زرد تند و سفید کرمی متغییر است این گیاهان رطوبت کم محیط را تحمل می کنند و تکثیر آن ها بسیار ساده است. شاخه های بالا رونده، پیچکی و آویزان آن تا حدود ۵ متر هم میرسد که با هدایت و ثابت نمودن آن ها می توان دیوار سبز در فضاهای مختلف ساخت و زیبایی خاصی را در هر محیطی ایجاد کرد  ولی نوع ابلق آن، نیاز به نور  بیشری برای تشکیل رنگیزه دارد. در صورتی که نور کافی دریافت نکند، برگ ها به سبزی گرایش پیدا می کنند.پتوس ها، درمنازل به راحتی قابل نگهداری هستند. نیاز به نور مستقیم خورشید ندارند، ودر صورت دریافت نور مستقیم، آفتاب سوختگی بصورت تاول و سوختگی روی برگ هانمود پیدا می کند.مقاوم به رطوبت کم محیط است و در صورتیکه رطوبت بسیاربالا باشد، برگ ها خیلی پهن و درشت می شوند. با اینکه به راحتی روی دیوارقابل هدایت است، اما ممکن است در قسمت های بالایی و نزدیک به سقف، در اثرتجمع گرما دچار سوختگی شود و در نتیجه گیاه بد شکل می شود.چون برگ زینتی است به آبیاری و مواد غذایی گیاه باید توجه شود. دورآبیاری ۲_۱ بار در هفته و هر ماه ۱ بار استفاده از کود مایع مناسبِ این گیاه است.افراط در آبیاری یا کمبود آبیاری در گیاه باعث زرد شدن برگ گل میشود و با آبیاری زیاد محیط گلدان باتلاقی شده وریشه گیاه دچار پوسیدگی میشه در زمستان آبیاری رو کم کنین.زهکش گلدان رو همیشه چک کنین و آب اضافه را از زیر گلدانی رو خارج کنید.و همچنین خشکی بیش از حد باعث افتادن ساقه و برگ های گیاه و خشک شدنش میشه.آبیاری رو بیشتر کنید و گل رو به محیط خنک تری منتقل کنید. اگر برگ های سبز کم رنگ شده اند گل رو به محیط پر نور تری منتقل کنید و اگر رنگ پریده چون شدت نور زیاد هستش، گل رو به محیطی با شدت نور کمتر انتقال بدین.و اگر دیدید رشد گیاه کند شده است و فاصله برگ ها زیاد با کود های مناسب پوتوس گیاه رو تغذیه کنید وجود نقاط قهوه ای روی برگ ها آبیاری گیاه زیاد بوده، بین هر 2 آبیاری سطح گلدان باید خشک شده باشد و البته در نوع پوتوس قلبی ممکنه به علت تابش مستقیم آفتاب روی برگ ها باشه و اگر برگ ها چین و چروک دار می شوند هوا خیلی سرد است  گیاه رو به محل گرم تری منتقل کنید و اگرحاشیه برگها سیاه و نقاط قهوه ای روی آنها ظاهر شده است بعلت  آبیاری بیش از اندازه بوده است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود و سپس آبیاری  نمایید. زهکش را کنترل کنید نقاط زنگ مانند روی برگها مشاهده میشود از عوارض مواد براق کننده برگها است، از آنها استفاده نکنید. برگها را با اسفنج و پارچه ی مرطوب تمیز کنید.

از انواع گیاه پوتوس به انواع ابلق و طلایی آن می توان اشاره کرد.

گیاه پوتوس را با نام رایج Scindapsus aureus نیز می شناسند که از یک خانواده یعنی از خانواده شیپوریان هستند ولی باید دانست که گیاه سینداپسوس دارای یک تخمک در هر تخمدان ولی گیاه پوتوس دارای چند تخمک در هر تخمدان میباشد.

آفات و بیماری های گیاه پوتوس:

                                                                                                                                                 

کنه قرمز مهمترین آفت پوتوس میتواند باشد که باعث زرد شدن برگ ها میشود و میتوان تار عنکبوت را زیر برگ ها مشاهده کرد برای درمان با پنبه آغشته به سم کنه کش سطح برگ را خیس نموده و یا هر دو هفته یکبار با سم کنه کش سمپاشی کنید، ازدیاد رطوبت محیط در کاهش آفت موثر است و اگر زخم های پنبه مانند سفید رنگ روی برگها ظاهر شده اند عامل آن حشره آفت است، هر دو هفته یکبار با سم حشره کش نفوذی گیاه را سمپاشی یا با پنبه آغشته به محلول سم لکه ها را خیس کنید.   

هرس گیاه پوتوس:

برای هرس گیاه پوتوس و اینکه گیاه پرپشت و پر برگی داشته باشید کافیست سر جوانه های انتهایی یا همان انتهای ساقه برگ دار را بچینید تا گلدان پرپشتی داشته باشید ودر ضمن با کندن برگ های زرد و خشک شده گیاه زیبا تری خواهید داشت.


برای داشتن  قیّم خزه دار پوتوس چون این گیاه  دارای ریشه ی هوایی است که قادر به رشد درون خزه قیّم است، در هنگام تعویض گلدان قیم را درون گلدان جدید نگهداشته و سپس گیاه را از گلدان قدیمی خارج کنید و در کنار قیم جدید  قرار دهید، خاک جدید اضافه نموده و با فشار دست آنها را متراکم نموده، گیاه را با نخ به قیم وصل کنید و گره بزنید، آب آبیاری را با ملایمت از روی خزه ها عبور دهید تا محیط مناسبی برای ریشه های هوایی فراهم گردد.


کاربرد گیاه پوتوس:


                                        

 از گیاه پوتوس بعنوان یک گیاه آپارتمانی میتوان به شکل های مختلف استفاده کرد بعنوان یک گیاه گلدانی در پذیرایی درکنار گلدان های دیگر و یا بصورت آویز روبروی پنجره آشپزخانه و یا بصورت آبشاری روی کتابخانه کتاب ها و نیز میتواند بصورت دیوار سبز تزیین کننده دیوار سالن باشد همچنین با استفاده از قیم خزه دار ان را ایستاده و استوار نگه داشت و از زیبایی و تصفیه کننده هوا لذت برد و اگر  کاشت مخلوط پوتوس ابلق با پوتوس قلبی باشد  مقایسه جالبی در رنگ برگها در سبد آویزان بدست میدهد.

تکثیر گیاه پوتوس:

                                                                                   
                                                                                                                                                                                                   

برای تکثیر گیاه پوتوس از طریق کاشت قلمه ها در خاک   قلمه های ساقه را از انتهای گیاه به طول 10 سانتیمتر جدا کنید که زمان آن  در  فصل بهار  تا اواسط تابستان می باشد که باکاشت آنها در  در شن و پیت  و در دمای 24-21 درجه میتوان انجام داد و همچنین قلمه های پوتوس را به آسانی  میتوان در آب قرار داد تا ریشه دار شوند .
 


شماره تماس:
09126947735: لشگری

  لشگری  : 09304266103
فاتح     :09122275234

برای تکثیر گیاه پوتوس از طریق کاشت قلمه ها در خاک   قلمه های ساقه را از انتهای گیاه به طول 10 سانتیمتر جدا کنید که زمان آن  در  فصل بهار  تا اواسط تابستان می باشد که باکاشت آنها در  در شن و پیت  و در دمای 24-21 درجه میتوان انجام داد و همچنین قلمه های پوتوس را به آسانی  میتوان در آب قرار داد تا ریشه دار شوند .

بعنوان یک گیاه آپارتمانی وگیاه گلدانی در پذیرایی درکنار گلدان های دیگر و آویز روبروی پنجره آشپزخانه و یا بصورت آبشاری روی کتابخانه کتاب ها و نیز میتواند بصورت دیوار سبز تزیین کننده دیوار سالن باشد .

برای هرس گیاه پوتوس و اینکه گیاه پرپشت و پر برگی داشته باشید کافیست سر جوانه های انتهایی یا همان انتهای ساقه برگ دار را بچینید تا گلدان پرپشتی داشته باشید ودر ضمن با کندن برگ های زرد و خشک شده گیاه زیبا تری خواهید داشت.

کنه قرمز مهمترین آفت پوتوس میتواند باشد که باعث زرد شدن برگ ها میشود و میتوان تار عنکبوت را زیر برگ ها مشاهده کرد

تعداد بازديد : 524
نظرات كاربران :
 
 
سازمان بسیج مهندسی
دانشگاه تهران
شهرداری
ایران خودرو
اداره کل منابع طبیعی
شرکت ملی نفت ایران