درختچه ارغوان:Eastern redbud :Cercis siliquastrum

 

 

553              4                                                                                         

                                                                                                              نهال درختچه ارغوان تولید نهالستان نهال کرج



  درختچه ای زیبااز خانواده بقولات با برگ های قلبی شکل با گل های زیبا که قبل از برگ ها در بهار ظاهر میشونددرخت ارغوان 6 تا 9 متر ارتفاع  و گستردگی بین 8 تا 10 متر دارد.به طور کلی درختچه ای است کوتاه با شاخه هایی پیچ خورده و گلهایی بسیار زیبا .چوب این درخت قهوه ای مایل به قرمز است و سنگین میباشد.شاخه های این درخت معمولا سیاه رنگ هستند و خال خال های روشن تری دارند .
برگهای این درخت قلبی شکل هستند و بین 7 تا 12 سانتی متر طول دارند و ممکن است کمی کرک دار باشند.گرده افشانی توسط زنبورها و حشرات صورت می گیرد.جوانه ها کوچک و گرد و قرمز رنگ هستند .گل های این درخت به رنگ صورتی تیره یا روشن میباشد وحدود 2 سانتی متر طول دارند و از اوایل بهار تا اوایل تابستان بر روی درخت دیده میشوند .میوه این درخت پهن ،خشک و قهوه ای میباشند و 5 تا 10 سانتی متر طول دارند و شامل دانه های قهوه ای 6 میلی متری میباشند.میوه های این درخت در اوایل زمستان می افتند.

 

553

شماره تماس:09126947735 لشگری


بلندی آن گاهی به ۱۲ متر هم می‌رسد، اما بیشتر به صورت درختچه‌است. ارغوان گیاه بومی سرزمین‌های جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیاست و در ایران در خراسان رضوی، ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان و فارس به صورت خودرو می‌روید. این درخت را به عنوان گیاه زینتی می‌کارند. در شهرهای شمالی استان خوزستان مانند دزفول، شوشتر، مسجدسلیمان و هفت تپه نیز این گیاه به وفور یافت می‌شود اما زمان گلدهی آن اواسط زمستان است. ولایت پروان در کشور افغانستان نیز برای رشد ارغوان بسیار مناسب است بگونه ای که در اردیبهشت ماه هر سال دشتهای این ولایت به گلهای زیبای ارغوان آذین شده و نمای زیبایی را به منطقه می‌دهد. هرساله مراسمی ادبی و فرهنگی به نام جشن ارغوان با حضور شاعران و نویسندگان و همین‌طور مقامات دولتی و محلی در منطقه پروان برگزار می‌گردد و حتی دولت افغانستان در صدد انست که این جشن را در میراث جهانی یونسکو به ثبت برساند.

بهتر است در جایی آفتابی یا نیمسایه قرار گیرد.خاک مناسب ، خاک مرطوب و خوب زهکشی شده میباشد.دمای هوای 7 درجه دمای مناسبی برای این گیاه میباشد و این درخت تا -3 درجه را می تواند تحمل کند.

برای داشتن درختی سالم آبیاری منظم لازم است.

553

 

 

برگهای ارغوان به شکل قلب، بدون کرک و دارای کناره‌های صاف است. گلهای این درخت در اوایل بهار، در گروه های۳ تا۶ تایی، روی شاخه‌ها و حتی روی ساقه اصلی، پیش از رشد برگ‌ها پدید می‌آیند و چون عده آنها بسیار زیاد است، منظره زیبایی به درخت می‌دهد. مزه گل ارغوان ترش و نسبتاً مطبوع است. از این رو در بعضی از کشورها گل ارغوان را همراه سالاد می‌خورند یا در بعضی از غذاها می‌ریزند.وقتی عمر گل‌ها به پایان رسید، بذرها در داخل محفظه‌هایی به نام نیام قرار گرفته و تمام طول سال روی شاخه‌ها باقی می‌مانند.

553

ارغوان در خاکهای آهکی پرقوت بهتررشد می‌کند و در برابر خشکی مقاوم است و به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد.  ارغوان، درختی آشنا که مقاومتی بی‌نظیر دارد. این درخت هر جا که آب کم و خاک نامطلوب است سبز شده و محیط زیست ما راحیات بخشیده‌است.

 

این درخت در خاک‌های گچی و آهکی راحت رشد می‌کند و گرمای تند آفتاب و خشکی خاک را به آسانی تحمل می‌نماید. سرزمین مادری‌اش مناطق شرق مدیترانه‌است و در کشور ما گسترش زیادی دارد.

اوایل «اردیبهشت»، ارغوان تماشایی‌ترین زمان خود را می‌گذراند. در این هنگام در حالی که شاخه‌ها هنوز بدون برگ هستند، گل‌های خوشه‌ای و صورتی‌رنگش به حالت آویخته ظاهر می‌شوند و سپس برگ‌های سبز و قلبی‌شکل، آن شاخه‌ها را زینت می‌بخشد.

 

 این درخت به نورِ فروانِ آفتاب احتیاج دارد. آن را در محل‌های کم‌نور نباید کاشت. از سویی دیگر به سرما حساس است و مناسب مناطق سردسیر نیست. در عوض در مناطق مرکزی کشور و در حاشیه کویر به آسانی می‌روید. راز سلامتی این گیاه در قابل نفوذبودنِ خاک است، هر قدر خاک زهکش بهتری داشته باشد ارغوان سالم‌تر می‌ماند. اگر در کنار دیوار غرس شود ممکن است ریشه‌های عمیقش به استحکام دیوارها آسیب برساندموقعی که درخت هنوز بدون گل و برگ یا به اصطلاح در خواب زمستانه به سر می‌برد زمان مناسبی برای انتقال به باغچه است. حجم گودال باید مناسب با حجم ریشه باشد. قبل از انتقال نهال، هرس ریشه‌های پوسیده ضروری است.

 

هرس درختچه ارغوان:

 هرس کردن شاخه های خشک شده بمنظور رسیدن نور کافی به همه اندام گیاه  بسیار لازم است.

کاربرد درختچه ارغوان:


کاربرد آن در فضای سبز ، حفاظت از منابع طبیعی برای حاشیه و پارک ها می باشد. ارغوان، مناسبِ باغچه‌های بزرگ یا حاشیه کنار پیاده‌روهاست.

 

تکثیر درختچه ارغوان:

                           

 

برای زیاد کردن این درخت، بذر آن را فروردین در هوای آزاد می‌کارند. ونیز می توانید 10 الی 12 دانه را برداشته برای مدت 1 دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در گلدان بکارید و پس از برطرف شدن  فصل سرما به بیرون منتقل کنید. این درخت را از راه پیوند و قلمه زدن نیز زیاد می‌کنند ولی پیوند زدن این درخت به راحتی صورت نمی گیرد و بهتر است نهال وقتی که جوان است در خاک کاشته شود. 



553

نهال درختچه ارغوان از تولیدات نهالستان نهال کرج

شماره تماس:09126947735 لشگری

لشگری  : 09304266103

فاتح     :09122275234

برای زیاد کردن این درخت، بذر آن را فروردین در هوای آزاد می‌کارند.

کاربرد آن در فضای سبز ، حفاظت از منابع طبیعی برای حاشیه و پارک ها می باشد. ارغوان، مناسبِ باغچه‌های بزرگ یا حاشیه کنار پیاده‌روهاست.

هرس کردن شاخه های خشک شده بمنظور رسیدن نور کافی به همه اندام گیاه  بسیار لازم است.

تعداد بازديد : 1937
نظرات كاربران :
 
 
سازمان بسیج مهندسی
دانشگاه تهران
شهرداری
ایران خودرو
اداره کل منابع طبیعی
شرکت ملی نفت ایران