- صفحه اصلی
- خدمات و محصولات
- درختچه های زینتی گلدار
- گل کاملیا
گل کاملیا:Camelia Japonica
گل کاملیا درختچه ای زینتی و همیشه سبز از خانواده Theacea یا چای با نام علمی Camellia japonica ،بومی آسیایی شرقی یعنی چین،کره و ژاپن است کهگل رسمی ایالت آلاباما میباشد و بصورت درخت یا درختچه با ارتفاع متوسط، دیده می شود. در گلدان ارتفاع این گیاه به ۲ تا ۳ متر می رسد و شاخه های جوان قهوه ای متمایل به ارغوانی و با افزایش سن خاکستری و قهوه ای می شودبا برگ هایی چرمی سبز و گل هایی برنگ قرمز ، صورتی و سفید که در زمستان ظاهر می شود.
درختچه گل کاملیا ژاپنی گونه ای از جنس Camelia در خانواده چای "Theaceae" یکی از بهترین گونه شناخته شده از کاملیا است. این گل در برخی نقاط جهان به نام گل رز زمستان شناخته میشود.
گل کاملیا بین ماه های ژانویه و مارس شکفته میشود. دارای ساقه بسیار کوتاه است. گلها معمولاً به تنهایی یا به صورت جفت هستند و 6 تا 10 سانتی متر قطر دارند. دارای حدود 9 برگچه فرعی مایل به سبز و کاسبرگ میباشند. گل گونه های وحشی دارای شش یا هفت گلبرگ به رنگ سفید است که هر گلبرگ آن 3 تا 4.5 سانتی متر (1.2-1.8) طول و 1.5 تا 2.5 سانتی متر عرض دارند. همچنین دارای پرچم های متعدد 2.5 تا 3.5 سانتی متری میباشد
میوه آن شبیه کپسول با سه محفظه (locules)، هر کدام با یک یا دو دانه ی درشت قهوه ای با قطر 1 تا 2 سانتی متر می باشد.معمولا جوانه ها ی گل در اوائل زمستان، در درجه حررات بیش از 18 درجه سانتی گراد تشکیل میشوند
وقتی جوانه ها به حد کافی رشد گردند گیاه را درمحلی با درجه حرارت حداقل 8 درجه سانتی گراد نگاه می دارند و گلها شروع به باز شدن می نمایند.
کاملیا به نور متوسط ، حرارت معمولی، آبیاری متوسط تا زیاد، رطوبت 70 تا 90درصد و خاک اسیدی احتیاج داردمخلوطی از سه قسمت خاک جنگلی و یک قسمت ماسه برای پرورش کاملیا مناسب است.کودمورد نیاز این گیاه را می توان به مقدار 2 گرم سولفات آمونیوم و 2 گرم کود معمولی در یک لیتر، هر دو هفته یکبار از بهمن تا مرداد، مورد استفاده قرار داد برای آبیاری دربهار هفته اي دوبار گياه را آبياري نماييد ولي در تابستان هفته اي يکبار کافي است، مجدداً دفعات آبياري را افزايش و در پاييز به هفته اي دوبار برسانيد، آب بايد فاقد املاح باشد و حتي الامکان از آب باران استفاده کنيد، زهکش را هميشه بازديد نماييد برای ایجاد رطوبت مورد نیاز گیاه غبارپاشي هفته اي يکبار با آب ولرم و سبک کافیست موقعي که گياه در گل است غبارپاشي را متوقف نماييد.
هرس درختچه کاملیا:
زمان گلدهی درختچه کاملیا اوایل بهار می باشد و پس از ریزش گل ها و شروع دوره رویشی گیاه جوانه های گل های سال آینده برروی شاخه های یکساله ایجاد می شود پس برای جلوگیری از کاهش گلدهی بهتر است هرس را در فصل بهار و بعد از اتمام گلدهی و قبل از شروع رشد رویشی جدید انجام داد برای جوان سازی گیاهان مسن میتوان از هرس شدید تر استفاده کرد ولی هرس برای گیاهان جوان باید محدود به حذف شاخه های خشکیده و شکسته و بیمار باشد.
آفات و بیماری های کاملیا:
از عارضه های درختچه کاملیا میتوان به افتادن جوانه ها اشاره کرد که به علل حرارت زیاد ، نوسان درجه حرارت ، رطوبت زیادخاک و جانجا کردن گیاه ممکن است صورت گیرد و از آفات مهم آن کنه قرمز است که علامت آن بصورت تارهای عنکبوتی در پشت برگ ها نمایان است .
تکثیر درختچه کاملیا:
برای تکثیر درختچه کاملیا به روش های کاشت بذر،قلمه نیمه خشبی و نیز از طریق پیوند میتوان اقدام کرد ولی روش های تکثیر از طریق قلمه کاربردی تر می باشد .برای تکثیر از طریق قلمه می توانید از اواسط تابستان تا اول زمستان از ساقه های نیمه چوبی یکساله قلمه های انتهایی یا ساقه ای تهیه کنید و در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و در گلدان محتوی کمپوست مخصوص بذر قلمه بکارید . روی قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و خاک را مرطوب نگه دارید. بعد از ریشه دهی کامل، قلمه ها را به گلدان های بزرگتر حاوی کمپوست گلدانی منتقل کنید و برای تکثیر از طریق پیوند نیز اواخر زمستان یا اول بهار امکان پذیر است.
شماره تماس:09126947735 لشگری
لشگری : 09304266103
فاتح : 09122275234
برای تکثیر درختچه کاملیا به روش های کاشت بذر،قلمه نیمه خشبی و نیز از طریق پیوند میتوان اقدام کرد ولی روش های تکثیر از طریق قلمه کاربردی تر می باشد
برای جلوگیری از کاهش گلدهی هرس را در فصل بهار و بعد از اتمام گلدهی و قبل از شروع رشد رویشی جدید باشد انجام داد
گل کاملیا درختچه ای زینتی و همیشه سبز از خانواده Theacea یا چای با نام علمی Camellia japonica ،بومی آسیایی شرقی یعنی چین،کره و ژاپن است