نهال بادام:Prunus amygdalus

 

نهال بادام - نهال کرج


درخت بادام با نام علمی Prunus amygdalus از خانواده Rosaceae می باشد.برگها ساده و در شاخه های تازه تشکیل شده فصل جاری ظاهر می شود.شکل برگها نیزه ای ، باریک ،دراز و نوک تیز و کمی موج دار و بسته به ژنو تیپ با لبه های صاف یا مضرس می باشند. گلهای ان سفید یا صورتی رنگ بوده و در بهار قبل از باز شدن جوانه های برگ ظاهر می شوند و منظره زیبا به درخت می بخشند . هر گل ان شامل 5 کاسبرگ ، 5 گلبرگ و 20 تا 30 پرچم است . تخمدان آن یک برچه و محتوی دو تخمک و میوه آن شفت و به رنگ سبز و پوشیده از کرک های فراوان است . معمولاً یکی از دو تخمک به رشد خود درون تخمدان ادامه نمی دهد ، بنابر این در داخل میوه یک دانه وجود دارد . در برخی مواقع ممکن است هر دو تخمک نمو حاصل کنند و دو دانه یا مغز در داخل میوه به وجود آورند. مغز بادام از یک لایه نازک به رنگ قهوه ای روشن پوشیده شده است و شامل دو لپه بزرگ به رنگ سفید ، شفاف و روغن دار است . ارتفاع درخت به 8-6 متر می رسد ( البته در شرایط زراعی بادام در کشور ما که اغلب دیم و دارای رشد کم می باشند به ندرت به این ارتفاع می رسند) . بادام دارای یک سیستم ریشه بندی قوی و عمودی بوده که این امکان را به گیاه می دهد که حتی در شرایط نامساعد خاک و با کمی رطوبت نیز خوب رشد کند و به حیات خود ادامه دهد .

 

نهال بادام - نهال کرج


بادام بومی آسیای غربی و ایران است و تا سواحل مدیترانه گسترش داشته است . بنابر گزارش دانشمندان روسی بادام های تحت کشت حاصل تلاقی بین دو گونه Prunus bucharica و P.fenzliana می باشد . تا اواخر قرن 18 عمدتاً بادام به وسیله بذر تکثیر می شد و به علت خود عقیمی اکثر ارقام بادام ، بذور هتروزایگوس بوده و این به ایجاد تنوع کمک کرده و گروههای جغرافیای و طبقه بندی آنها را مشکل ساخته است .بادام معمولأ در کشورهایی تولید می شود که در عرض های جغرافیایی 45-36 شالی واقع هستند.تحت شرایط آب و هوایی خاص ، امکان کشت آن نواحی شمالی تر هم وجود دارد. بادام همچنین در مناطقی مانند آفریقای جنوبی ، آمریکای جنوبی، استرالیا و هند نیز دیده می شود. یکی از عوامل محدود کننده در کشت بادام سرما های دیررس بهاره است و این موضوع بعلت شکوفه دادن زود هنگام بادام میباشد. بخصوص اگر سرما در هنگام تمام گل یا در موقع بستن میوه حادث شود خسارت شدید خواهد بود. اکوتیپ های زیادی در طی قرنها توسط بشر انتخاب شده اند که سبب سازش این اکوتیپها با شرایط آب و هوایی محلی شده است.
 

نهال بادام - نهال کرج


درخت بادام برای جوانه زنی مناسب ، نیاز به یک دوره سرمایی در زمستان دارد. نیاز سرمایی بسته به رقم از 700-100 ساعت در دمای زیرoc 2/7 متفاوت است (تابوئنکا،1979). در اسپانیا تابوئنکا در سال 1972 ، براساس نیاز سرمایی در زمستان و نیاز گرمایی در اوایل بهار ، 38 رقم بادام را در 5 گروه طبقه بندی نمود. تحمل درخت بادام به سرمای زمستانه خوب است و تا20oc – را تحمل میکند. در صورتی که سرد شدن هوا تدریجی باشد تحمل به سرمای زمستانه بیشتر است. مقاومت به سرما در ارتباط نزدیک با مقدار ماده ی خشک جوانه و مقدار بالای الیگوساکاریدها میباشد. بعد از دوره ی خواب، در نتیجه ی تقسیم با کاهش کروموزومی (میوز) در کیسه های گرده در داخل جوانه های گل، میزان الیگوساکاریدها کاهش می یابد و در نتیجه مقاومت به سرمای جوانه های گل کاهش یافته منجر به آسیب تخمدان و میله پرچم میشود. بدترین حالت موقعی است که سرما بعد از یک دوره ی گرم و مرطوب حادث شود. مقاومت به سرما در زمان تمام گل بستگی به رقم دارد. برای مناطقی که سرمای بهاره وجود دارد، ارقام دیر گل مناسبتر میباشند. به طور کلی آب و هوای مرطوب برای درخت بادام مفید نیست و هوای خشک بهترین نتیجه را می دهد. شیب های رو به جنوب بهترین محل برای پرورش بادام است.از نظر شدت نور معمولأ بادام در جاهایی کشت میشود که این محدودیت وجود ندارد. تحقیقات نشان داده است که شدت نور پائین سبب اخلال در رشد درخت و سخت تر شدن درون بر میوه میشود. بهترین زمان کاشت نهال بادام در اواخر پاییز بعد از ریزش برگهای نهال ها می باشد.در محل های با زمستان های خیلی سرد این عمل ممکن است در اواخر زمستان یا اوائل بهار صورت گیرد. بعد از آماده کردن زمین شامل شخم و دیسک و در صورت لزوم تسطیح و دادن کود های آلی و شیمیایی، محل کاشت درخت روی ردیفها مشخص شده و گود برداری میشود.
 

نهال بادام - نهال کرج


 قبل از کاشت نهال لازم است مقداری خاک مرغوب در ته گودال ریخته و سپس ریشه های نهال جوان را روی خاک تازه قرار داده و با خاک اطراف آنرا به نحوی پوشاند که محل طوقه گیاه هم سطح خاک قرار گیرد و محل پیوند بیرون از خاک باشد، خاک اطراف نهال ها بلافاصله بعد از کاشت بایستی فشرده شده تا ریشه ها خوب به خاک بچسبند. نهال باید طوری کاشته شود که جوانه (محل پیوند) در جنوب غربی درخت واقع شود،این حالت میتواند از آفتاب سوختگی جلوگیری کند.
 

تغذیه و کود دهی درخت بادام:       

 

 بادام مانند هر گیاه دیگر به عناصر غذایی نیاز دارد.از عناصر غذایی پر مصرف،ازت، پتاسیم و فسفر اهمیت بیشتری دارند. کمبود ازت در بادام به صورت برگهای رنگ پریده، کوچک، قدرت کم،خشکی شاخه های کوچک، کاهش تعداد میوه در درخت و کاهش محصول ظهور می یابد. تأمین ازت به صورت اوه باعث افزایش راندمان گرده افشانی و بستن میوه شده و در نتیجه محصول افزایش می یابد.یک دستور کلی شامل کاربرد  Kg 200در هکتار پتاسیم و فسفر قبل از کاشت و بعداً Kg 120-100 ازت و 60-50 کیلوگرم فسفر و پتاسیم در هکتار همه ساله در باغ می باشد. فسفر و پتاسیم معمولاً در اوائل زمستان به خاک اضافه می شود.ازت به سه قسمت تقسیم شده و در سه مرحله ی بهمن، اسفند و اواخر فروردین ماه به گیاه داده می شود. از عناصر کم مصرف کمبود روی، مس و بور بیشتر گزارش شده است. کمبود عنصر روی باعث تولید برگ های کوچک در بادام و زردی بین رگ برگی در برگها میشود. پاشیدن سولفات روی به میزان 8/6 تا 3/11 کیلوگرم در 378 لیتر آب در فصل استراحت نباتی نتیجه ی مثبت داده است.

 

در حالت کمبود مس، علائم به صورت رشد کم، پوست خشک و چروکیدگی مغز بادام ظاهر میگردد.پاشیدن EDTA مس بر روی شاخ و برگ در رفع کمبود موثر بوده است. سوختگی نوک برگ ها معمولاً  در اثر کمبود عنصر بور مشاهده می گردد. کاربرد براکس در خاک به میزان 66 تا 112 کیلوگرم در هکتار علائم کمبود را بر طرف میکند. این مقدار بور برای مدت چهار سال کافی است.

 

 یکی از راه های تشخیص کمبود در بادام تجزیه ی برگی می باشد. اگر چه مقدار عناصر موجود در برگ در ماه های مختلف و شرایط گوناگون ممکن است متفاوت باشد، به هر حال بهترین زمان برداشت نمونه برگی در ماههای خرداد و تیر می باشد.

 

سوریا و همکاران(1982) بیشترین محصول را موقعی بدست آوردند که برگها حاوی 7/2 درصد ازت، 35/1 درصد فسفر، 25/1 درصد پتاسیم، 15/3 درصد کلسیم،95/0 درصد منیزیم، 100 قسمت در میلیون آهن، 57 قسمت در میلیون منگنز و 36 قسمت در میلیون روی بودند.

 

 گل دهی نهال بادام:

 

درختان حاصل از کشت بذر قبل از گل دادن دارای یک دوره جوانی هستند. خصوصیات دوره ی جوانی ، برگهای کوچکتر ،رشد حالت بوته ای و گاهی اوقات خاردار بودن میباشد.در درختان پیوندی نیز دوره ی جوانی دیده میشود ولی طول مدت آن خیلی کوتاهتر است. به طور کلی بسته به رقم بعد از 5-3 سال و گاهی بیشتر بادام وارد مرحله  بار دهی میشود.

 

 گل انگیزی در سال قبل از شکوفایی گلها در ماههای اردیبهشت و خرداد اتّفاق می افتد.گل آغازی یا تشکیل اجزای گل به صورت جنینی در داخل جوانه ی گل، در مرداد اتّفاق می افتد و تا آغاز پاییز اجزای اولیه ی گل در داخل جوانه ی گل ظاهر میشوند. تشکیل دانه ی گرده در طول زمستان(دی و بهمن) اتّفاق می افتد، در حالیکه بلوغ تخمدان،بر خلاف سایر گیاهان جنس رزاسه، درست قبل از گل دهی رخ می دهد. گلها قبل از برگها در اواخر زمستان یا اوائل بهار ظاهر میشوند.جوانه های گل بادام شبیه به جوانه ی گل هلو می باشد،یعنی منفرد،بدون برگ و همیشه در وضعیت جانبی بر روی شاخه قرار می گیرند نه انتهای ساقه .



  بادام شاهرودی

 در ایستگاه تحقیقاتی شاهرود 26 رقم بادام مورد بررسی قرار گرفت که ارقام 16-8-7 بعنوان ارقام خیلی دیرگل، ارقام 12-18-15 بعنوان ارقام متوسط گل و ارقام 17و 21 بعنوان ارقام زود گل معرفی شدند.

ارقام خیلی دیرگل با ارقام زودگل 21 تا 30 روز در شروع ظهور گل لختلاف دارند.میزان عملکرد میوه با پوست نیمه چوبی رقم شاهرود 12 با 3600 کیلوگرم در هکتار و از نظر میانگین عملکرد رقم شاهرود 18 با 1675 کیلوگرم در هکتار نسبت به بقیه ارقام برتری دارند.


  رقم شاهرود 12 (خوش)
 
منشا ناشناخته است و از ارقام دیرگل دیررس می باشد با پوست میوه چوبی نیمه سنگی و خودناسازگار است و ارقام گرده دهنده شاهرود 21، شاهرود 15 و شاهرود 18 میباشد که دارای عملکرد بالایی است و عادت باردهی آن برروی شاخه های یک ساله و اسپور می باشد.


  شماره تماس : 09126947735 لشگری


553553

   

  بادام سهند

  منشا آن ایران است دیرگل و متوسط رس است پوست میوه آن چوبی سنگی بوده و 27-33% مغز دارد که رنگ مغز آن قهوه ای روشن است و خودناسازگار است که ارقام گرده دهنده آن شکوفه، آذر و یلدا میباشد و دارا عملکرد بالایی است .

  شماره تماس: 09126947735 لشگری 

553

     بادام رقم شکوفه


  دیرگل و متوسط رس است پوست چوبی میوه کاغذی است مغز آن دارای طعم خوبی است با رنگ قهوه ای روشن و 55-60% مغز دارد. زمان رسیدن آن اواخر شهریور ماه است .

  شماره تماس 09126947735 لشگری 


553

  
     بادام دیرگل فرانسه: Ferragnes Almond 

این رقم دارای درختی با ریشه های عمیق است که مقاوم به خشکی بوده و دیرگل و دیررس است که پوست سبز آن براحتی جدا می شود و پوست میوه آن چوبی نیمه سنگیست برداشت محصول آن آسان است و 40%درصدمغز است که مغز ان قهوه ای روشن با طعم خوبیست خودناسازگار است که ارقام گرده دهنده سهند و شکوفه می باشد.

  شماره تماس : 09126947735 لشگری


553
 

 

   نهال بادام منقا دیرگل
 

منشااین رقم بادام از  آسیای غربیست کهعمر اقتصادی آن 20 سال وزمان رسیدن میوه اوایل شهریور مِی باشد و متحمل به خشکیست که پایه آن بادام تلخ می باشد وتحمل سرمای زمستانی20c الی -25c می باشد زمان گلدهی متوسط دیرگل است و ارقام گرده دهنده آن فرانیس و ربیع می باشد. 

  شماره تماس : 09126947735 لشگری


 

نهال بادام - نهال کرج

 

نهال بادام کاغذی


منشاآن آسیای غربی می باشد و عمر اقتصادی آن20 سال و زمان رسیدن میوه اوایل شهریور است و به خشکی مقاوم است پایه آن بادام تلخ و تحمل سرمای زمستانی:-20c الی -25c می باشد.

 
 

553

 

 

 «عملیات مناسب در احداث و نگهداری باغ بادام»

 
۱- شرایط کاشت
۱-۱ آب و هوا:
 ایران در عرض جغرافیایی ۴۰ – ۲۵ درجه شمالی واقع شده است . و اصولاً مناطق بادام کاری در دنیا در عرض ۵۵-۳۰ درجه شمالی واقع گردیده اند. بعبارتی بغیر از استانهای جنوبی و شمالی کشور(حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر) سایر مناطق کشور در صورت فراهم گردیدن سایر فاکتورهای آب و هوائی می ،توانند به کشت بادام اختصاص یابند.
بادام درختی است که در شرایط آب و هوای مدیترانه ای در نواحی که دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستان ملایم باشند به خوبی رشد میکند، ولی این درخت را در مناطقی که دارای زمستانهای سرد می باشد پرورش می دهند تا نیاز سرمایی آن رفع شود. نیاز سرمایی بادام حدود۵۰۰-۱۰۰ ساعت دمای صفر تا ۷ درجه سانتیگراد بسته به رقم می باشد.
درجه حرارت لازم برای رشد و تکامل حداقل ۱۰ درجه سانتیگراد و حداکثر ۴۵ درجه سانتیگراد و اپتیمم ۲۳ درجه سانتیگراد می باشد. طول دوره رشد بادام  ۲۴۰-۱۵۰ روز می باشد. دمای مناسب برای محصول دهی مناسب بطور میانگین ۲۵-۲۰ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد.
درجه حرارت لازم برای آغاز فعالیت درخت و بیدار شدن از خواب زمستانی میانگین ۶ + درجه سانتیگراد می باشد، حداقل دمائی که  درخت بادام می تواند تحمل کند ۲۲- درجه سانتیگراد می باشد.
بادام به سرمای دیروقت بهاره حساس است لذا مصون بودن نسبی منطقه از سرمای بهاره دیروقت الزامی است .
در دامنه های مشرف به جنوب گلدهی سریعتر اتفاق می افتد اما خطر سرمازدگی بهاره را افزایش میدهد.
درجه حرارت ۱- تا ۲- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی چغاله بادام می باشد. حرارت ۲- تا ۴- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی گل باز شده می گردد. حرارت ۴- تا ۶- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی در مرحله ظهور گلبرگها میشود.
درجه حرارت مناسب برای گرده افشانی ۲۵-۱۵ درجه سانتیگراد می باشد. وجود حرارت مناسب برای فعالیت زنبور عسل ۲۱+ درجه سانتیگراد می باشد.
هوای ابری و بارانی در تابستان باعث تشکیل لکه های قهوه ای در روی پوست میوه در حال رسیدن خواهد شد.
درمناطق احداث باغ بادام بایستی امکان تهیه آب با در نظر گرفتن میران نزولات آسمانی وجود داشته باشد،ولی پرورش این درخت بصورت دیم نیز با رعایت اصول فنی امکان پذیر است.
از کشت و پرورش بادام در مناطقی با رطوبت نسبی بالای ۷۰ درصد  باید خودداری کرد ،اما رطوبت نسبی کمتر از ۲۰ درصد توام با دمای بیش از ۳۵ درجه سانتیگراد نیز عمل لقاح را دچار اختلال می کند.
باد ملایم برای گرده افشانی مفید است ولی بادهای با سرعت بیش از ۱۵ متر در ثانیه بویژه در روزهای بارانی برای گرده افشانی مضر است.
۲-۱ خاک:
بادام در خاکهای رسی سنگین و مرطوب رشد مناسبی ندارد ، وجود خاکهای نیمه سنگین از نوع شنی رسی و سنگلاخی برای پرورش بادام مناسب است و عمق خاک باید حداقل ۳ متر باشد. درختان بادام در خاکهائی با بافت لومی یکدست و با عمق زیاد بیشترین محصول را تولید می کنند.این خاکها ترکیبی بهینه از نفوذپذیری همراه با حفظ آب و تهویه اطراف دارند. خاکهای لومی نسبت به خاکهای شنی به دلیل ویژگی حاصلخیزی آنها و حفظ بهتر رطوبت ارجح بوده و امکان مدیریت بهتر آبیاری را دارند. همچنین نسبت به خاکهای رسی ـ لومی و خاکهای سیلتی رسی، لومی و خاکهای رسی برتری دارند. زیرا امکان زهکشی و تهویه در این گونه خاکها به رطوبت بیشتر از خاکهای ریز بافت است.
مقاومت بادام به خاکهای آهکی نسبتاً زیاد است پس می توان در مناطقی که به این دلیل محصول دیگری کاشته نمیشود نسبت به کاشت این محصول اقدام کرد. بادام ۲۰ تا ۳۰ درصد آهک در خاک را تحمل می کند، همچنین بادام شوری کمتر از ۴ میلی موس بر سانتی متر با کاهش عملکرد کمتر از ۱۰ درصد را تحمل می کند. اسیدیته مناسب ( pH ) برای پرورش بادام حداقل ۵/۵ و حداکثر ۵/۸ باشد. خاکهای ایران غالباً دارای pH بالا بوده که کاهش آن یکی از اساسی ترین راهکارها برای برطرف کردن نیازهای غذائی گیاهان به منظورتسهیل در جذب مواد غذائی  می باشد.
 
۲- عملیات احداث:
۱-۲  گزینش رقم و پیاده نمودن نقشه باغ:

انتخاب رقم، کلید احداث باغ است. به دلیل اینکه معدودی از ارقام بادام خود تلقیح هستند ترکیب هائی از ارقام به جای ارقام واحد باید انتخاب شوند ویژگیهای مهمی که در انتخاب رقم باید مدنظر قرار گیرد شامل زمان گلدهی ، سازگاری گرده، زمان رسیدن و سهولت جداشدن دانه از پوست، عملکرد، عاری بودن از آفات و بیماریها و سایر اختلالات و قابلیت عرضه به بازار می باشد.چون اکثر ارقام بادام خود ناسازگار هستند پس باید بین هر

۴-۲ ردیف از یک ردیف ارقام گرده دهنده مناسب برای رقم اصلی استفاده کرد. در بادام های آبی فواصل کاشت ۶×۵ و بصورت سیستم مستطیلی می باشد و در مناطق کوهستانی فواصل کاشت ۵×۵ یا ۶×۶ و بصورت مربعی می باشد. در مناطق گرمسیری که مشکل سایه اندازی بعلت نور زیاد وجود ندارد میتوان از سیستم مربع ، مثلثی بفواصل ۵×۵ یا ۶×۶ استفاده کرد.

 

۲-۲  تهیه زمین:

خاک بیشتر باغها یکنواخت نیستند، خاک داخل یک باغ از ناحیه ای به ناحیه دیگر تفاوت دارد و ویژگی فیزیکی آن نیز همراه با عمق خاک تغییر می کند. ارزیابی موفقیت آمیز خاک یک باغ و اصلاح آن باعث ایجاد اطمینان میشود که:

الف- هیچگونه موانع فیزیکی و زهکشی وجود ندارد.

ب- قابلیت نفوذ و حفظ رطوبت هرچه بهتر و یکنواخت تراست.

ج- محدودیت هائی که اصلاح آنها بعد از احداث باغ بسیار دشوار یا غیر ممکن است وجود ندارد.

اصلاح گسترده خاک برای آماده سازی زمین جهت احداث باغ همواره ضروری نیست. برخی از خاکها به طور طبیعی دارای عمق کافی نبوده و از بافت خوب و یکنواختی برخوردار هستند بنابراین نیازی به خاک ورزی عمیق ندارند ولی بعضی خاکها لایه لایه بوده و نیاز به اصلاح دارد. خاکهای لایه لایه دارای تغییرات ناگهانی در بافت خاک لایه های زیر خاک سطحی هستند برای اصلاح این خاکها باید لایه های گوناگون باهم مخلوط شوند.

خاکهای دارای لایه رسی لایه فشرده ای از رس دارند که مانع حرکت رو به پایین آب شده و بنابراین در تهویه و رشد ریشه در خاک نیمه سطحی محدودیت دارند. اصلاح خاک، مخلوط کردن لایه رس با بقیه نیم رخ خاک منجر به رشد شدیدتر ریشه می گردد. اصلاح خاکها دارای لایه سخت نیازمند خردکردن و شکستن لایه است تا از رشد ریشه جلوگیری بعمل نیاید.

 

۳- عملیات نگهداری باغ بادام:

 

۱-۳ آبیاری:

قبل از انتخاب و طراحی سیستم آبیاری نباید زمین را آماده ساخت زیرا این عوامل بر دامنه تسطیح خاک ورزی مورد نیاز اثر می گذارد. سیستم های تحت فشار بویژه سیستم قطره ای در حداقل کردن محدودیت های فیزیکی خاک بسیار موثر تر از سیستم های آبیاری سطحی هستند.

دستیابی به یکنواختی در سیستم های آبیاری تحت فشار بیشتر به طراحی سیستم های هیدرولیک، توزیع هوائی آب مصرفی و نگهداری سیستم بستگی دارد تا خاکهای مختلف. سیستم های قطره ای سطحی آب را به مقدار بسیار کم و با کنترل دقیق به کار می برند و بسیار بهتر با نفوذپذیری خاک انطباق می یابند. هنگامیکه مقدار کم آب آبیاری در دفعات زیاد به طوری به کار رود که با مصرف آب گیاه انطباق یابد نتایج بهتری در بر خواهد داشت.

نیاز آبی بادام بر حسب منطقه و رقم ۸-۶ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود ۶-۴ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. بادام به علت داشتن ریشه های قوی بطور کلی به آبیاری کمی احتیاج دارد، در موقع گلدهی از آبیاری بادام بایستی خودداری گردد تا از ریزش گل و میوه کاسته شود.

 

۲-۳ تربیت:

هدف از تربیت درختان حفظ عادت رشد طبیعی درختان و بارآور کردن آنها و سهولت انجام کارها می باشد.

پس از اینکه درختان جدید کشت شدند سر نهال در ۸۰ سانتی متری بالای محل پیوند قطع می شود. در طول اولین فصل رشد، جوانه برداری بهاره یا تابستانه که رشد درخت در فصل اول را هدایت می کند می تواند نخستین هرس دوره خواب را تسهیل نماید،اما این عمل ضروری نیست. گاهی قطع شاخه های متقاطع، پاجوش و نرکها می تواند موثر باشد. به عنوان یک قاعده تا آنجا که ممکن است باید سطح برگ را بیشتر کرد تا رشد درخت به حداکثر برسد. هرس درخت بادام پس از اولین فصل رشد در تعیین شکل نهائی و عملکرد درخت بادام سرنوشت ساز است، دراین زمان است که باغداران شاخه های اولیه و دائمی درخت را که قرار است چهارچوب درخت را پس از هرس سایر شاخه ها تشکیل دهند انتخاب می کنند. حذف شاخه های غیراصلی غالباً نخستین هرس دوره خواب نامیده میشود.

 

۳-۳ شاخه برداری ( تنک کردن):

شاخه برداری برای بازکردن ، تنک کردن تاج و کنترل بلندی درخت بکار میرود. شاخه برداری با کاستن از چوب ، رقابت برای مواد غذائی را کاهش داده و در مجموع سبب تقویت شاخه های باقیمانده میشود. شاخه ها به طور کامل با بریدن آن در محل اتصال به شاخه اصلی بایستی حذف شوند.

 

۴-۳ سربرداری:

حذف قسمتی از یک شاخه ، هرس سربرداری است. سربرداری بیشتر از شاخه برداری سبب تقویت رشد منطقه ای و درخت میشود، چون جوانه های باقیمانده را از غلبه جوانه انتهائی آزاد میکند و به دلیل اینکه جوانه ها در نزدیکی نوک شاخه تجمع دارند سربرداری تعداد نسبتاً زیادی از نقاط رشد بالقوه را حذف کرده و بنابراین جوانه های باقیمانده را تحریک می کند. حذف انتهای شاخه به این معنی است که کربوهیدراتهای ذخیره شده در قسمت پائین شاخه هنوز برای نقاط رشد قابل دسترسی است.

 




شماره تماس:09126947735 لشگری

  لشگری  : 09304266103

فاتح     :09122275234

بادام در خاکهای رسی سنگین و مرطوب رشد مناسبی ندارد ، وجود خاکهای نیمه سنگین از نوع شنی رسی و سنگلاخی برای پرورش بادام مناسب است و عمق خاک باید حداقل ۳ متر باشد. درختان بادام در خاکهائی با بافت لومی یکدست و با عمق زیاد بیشترین محصول را تولید می کنند.

بادام درختی است که در شرایط آب و هوای مدیترانه ای در نواحی که دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستان ملایم باشند به خوبی رشد میکند، ولی در مناطقی که دارای زمستانهای سرد می باشد پرورش می دهند تا نیاز سرمایی آن رفع شود.

تعداد بازديد : 3702
نظرات كاربران :
 
 
سازمان بسیج مهندسی
دانشگاه تهران
شهرداری
ایران خودرو
اداره کل منابع طبیعی
شرکت ملی نفت ایران